The News Called You Dead, Them Frequencies, Sofy Major, Satelights (22/02/13) 7 SINS

Σηκώνομαι από την καρέκλα που κάθομαι τώρα, αποφασισμένος να κατηφορίσω προς το κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα, στο 7sins, όπου ένα ενδιαφέρον event λάμβανε χώρα.

Καυλωμένος για να ακούσω κάτι το καινούργιο, ανοίγω την πόρτα και αντικρίζω τη συνέχεια του κατακλυσμού του Νώε. “Όχι, ρε καριόλη! Θέλω να φύγω!”.

Περιμένω καρτερικά να κοπάσει το ξέσπασμα του Ουρανού και με την πρώτη ευκαιρία βάζω φτερά στα πόδια σαν τον Ερμή και πετά προς τα Εξάρχεια.



Φτάνω καταϊδρωμένος στο 7sins και προλαβαίνω (ευτυχώς και δυστυχώς που άργησα) τα τελευταία 3 τραγούδια των Satelights.

Μη έχοντας ολοκληρωμένη εικόνα από όλο το set τους, αυτό που άκουσα μου άρεσε πολύ. Οι συμπατριώτες μας είχαν πολύ ενέργεια πάνω στη σκηνή και ακουγόντουσαν πολύ δεμένοι σαν σύνολο.

Χοροπηδηχτή μουσική με ψιλό-mainstream προσανατολισμό, βασισμένο σε punk rock ιβρύδια, νεανικός αέρας επί σκηνής που δεν χάνει από ωριμότητα. Υπόσχομαι εκτενέστερη αναφορά στο μέλλον!

Αμέσως μετά, στη σκηνή εμφανίστηκαν οι Γάλλοι Sofy Major με έντονη δισκογραφική παρουσία στη χώρα τους και δικαίως, η μεγαλύτερη γραμματοσειρά στην αφίσα.
Τρεις άνθρωποι επί σκηνής, με πανέμορφες μελωδίες, στακάτα τύμπανα και μπάσο βαλτώδες, που σίγουρα δικαιολογεί την επιλογή του Γάλλου να φέρει στην μπλούζα του το λογότυπο των High On Fire. Άλλοτε, να φέρνουν στο μυαλό τους Cancer Bats, άλλοτε τους Crowbar και με φωνητικά, που μου θύμιζαν κάπου κάπου Baroness.

Ακροβατόντες μεταξύ sludgecore και stoner ήταν ο συνδυασμός που μου αρέσει πολύ προσωπικά και έτσι με έκανε να δώσω κάποια από τα λιγοστά μου λεφτά (δεν έχω ελικοδρόμιο εγώ, σαν τον κύριο διοργανωτή, χαχα) στο merchandising τους. Δυνατό performance με τη κιθάρα να μετακινείται από εφέ σε εφέ και το μπάσο με απλό, αλλά δυναμικό distortion να δένει ιδανικά τη μελωδία με το ρυθμό των τυμπάνων.



Επόμενη στάση, Σόφια! Από τη Βουλαγαρία μας ήρθαν οι Them Frequencies να επιτεθούν τα εγκεφαλικά μας κύτταρα με mathcore εξισώσεις.

Το τετραμελές group από τη γείτονα χώρα, με συναίσθημα Converge και ξεσπάσματα Poison the Well, με τον εκφραστικό frontman να ξεκινάει ντροπαλός και σιγά σιγά να ξεδιπλώνεται μας κράτησαν πολύ καλή παρέα την Παρασκευή το βράδυ.

Όμορφη μουσική με “δύσκολες” συνθέσεις, που θα ικανοποιούσαν απόλυτα τους λάτρεις του χώρου, και όχι μόνο, που αξίζουν τη προσοχή σας, μιας που βρίσκονται διαθέσιμες για streaming στο Bandcamp της μπάντας.

Respect στο μουστάκι του μπασίστα και το κούρεμα (Εθνική ομάδα Βουλγαρίας 1994) του κιθαρίστα. Πάρα πολύ συμπαθητική χροιά και καλά σκισμένα φωνητικά, που γινόντουσαν αραιά και που, μελωδικά και δυστυχώς πνιγόντουσαν στο μέτριο ήχο εκείνη τη στιγμή.



Ήρθε η ώρα για το δεύτερο ελληνικό σχήμα της βραδιάς και στο χώρο εμφανίζονται οι The News Called You Dead.

Δείξε μου τα ρούχα σου να σου πω τι παίζει, για δεύτερη φορά εκείνο το βράδυ. Ο τραγουδιστής εμφανίζεται με φούτερ Underoath και με τις πρώτες νότες καταλαβαίνουμε γιατί.

Μetalcore ή όπως το αποκαλούν στις Η.Π.Α screamo, με πολύ μελωδία και φωνητικά που πάνε από την τραχύτητα ως το ρομαντισμό. Ο Ηλίας υπερκινητικός πάνω στη σκηνή να χοροπηδάει ασταμάτητα, να ανεβαίνει πάνω στα κάγκελα στηριζόμενος στον εξαερισμό του 7sins ή να πέφτει σε θέση push ups με το ένα χέρι.

Φαίνεται το πόσο γουστάρουν αυτό που κάνουν και φαίνεται και στη μουσική τους και περιμένω προσωπικά να κυκλοφορήσει το ΕΡ τους και να το αξιολογήσω προσωπικά.

Ορεξάτοι, δημιούργησαν πολύ καλό κλίμα στο, δυστυχώς, άδειο 7sins (βέβαια, με 5 ευρώ 4 μπάντες, που να τα βρούμε τόσα λεφτά, ρε μάγκες!) και άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις στο μυαλό μου.

Highlight η στιγμή που αποφασίζουν να παίξουν μια νέα σύνθεση τους και ο Ηλίας τρέχει κοντά στους ενισχυτές και σκρολάρει το touch screen κινητό του όπου υπάρχουν οι στίχοι. Λάτρεψα!

Photos: MindFrame

ΥΓ Αγαπητοί φίλοι, εφόσον έχετε  μια σειρά φώτα για τη σκηνή, ανάψτε μερικά, γιατί αν είναι σκοτεινά, αναγκάζετε τους φωτογράφους να χρησιμοποιούν το φλας και να ενοχλούν τους μουσικούς. Απλό είναι, μπορείτε και εσείς!

503

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2150 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.