MY ENDLESS WISHES: “My Endless Wishes”

Οι My Endless Wishes δημιουργήθηκαν το 2005 από τους Frida και Martin Viberg, να σημειωθεί πως οι δυο τους είναι  παντρεμένοι από το 2006, και σκοπός τους ήταν να φτιάξουν μια μπάντα με οδηγό τις επιρροές τους από μεγάλα ονόματα όπως οι Evanescence, Nightwish, Within Temptation κλπ.

Μαζί με μερικούς ντόπιους μουσικούς κατάφεραν και έδωσαν σάρκα και οστά στο συγκρότημα και κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δουλειά με τίτλο “Never Walk Alone”, το οποίο περιείχε 9 κομμάτια, το 2009. Μάλιστα το ομότιτλο τραγούδι “Never Walk Alone” τράβηξε την προσοχή του μουσικού τύπου και κυκλοφόρησε στην συλλογή  “Ultra pop overdose”! Κατά την διάρκεια του 2009 και μετά από κάποιες αλλαγές στο line-up τους και κυρίως μετά από μια εσωτερική αναζήτηση ταυτότητας για το τι μέλλει γενέσθαι οι My Endless Wishes άρχισαν να ψάχνονται για το επόμενο μεγάλο βήμα τους και βασικά για το βήμα που θα τους έβαζε γερά στο παιχνίδι! Με τη έλευση του Erik Ekestubbe στα τύμπανα ο ήχος τους άρχισε να δένει και να γίνεται βαρύτερος, πράγμα που ικανοποίησε την μπάντα και έτσι το 2011 και μετά από την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την DOT Music AB & Doolittle Group ξεκίνησαν να ηχογραφούν το νέο τους πόνημα.

Έτσι λοιπόν φτάνουμε στο σήμερα και στην κυκλοφορία του ομότιτλου άλμπουμ τους το οποίο πρόκειται να ικανοποιήσει όλους σχεδόν τους οπαδούς των προαναφερθέντων συγκροτημάτων (Evanescence, Nightwish, Within Temptation). Η Frida Viberg διαθέτει μια πολύ καλή φωνή και το κιθαριστικό δίδυμο των Martin Viberg και Fredrik Pernos προσφέρει κάποια αξιόλογα riffs και solos. Οι ενορχηστρώσεις είναι δυνατές και η υπόλοιπη μπάντα είναι αρκετά δεμένη και το μόνο αρνητικό είναι η “αδύνατη” παραγωγή που χαλάει λίγο το τελικό αποτέλεσμα. Στα highlights του άλμπουμ συγκαταλέγονται το δυναμικό εναρκτήριο “Follow The Light”, το εκπληκτικο ala Evanescence “Angel” με την υπέροχη μελωδία, το μοντέρνο “Searching For A Hero” και το “Stronger”

Μια πραγματικά ενδιαφέρουσα κυκλοφορία που δεν πρόκειται να συναρπάσει ούτε όμως θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Καλές συνθέσεις, δυνατές ερμηνείες, πολύ καλή κιθαριστική δουλειά με ένα μειονέκτημα όμως, την μέτρια παραγωγή! Η απόφαση δική σας!

474