Horisont, Phase Reverse, Beyond Perception, Drunk Motherfuckers (16/02/13) An Club

Το Σάββατο βράδυ βρεθήκαμε στο ΑΝ να πάμε μια βόλτα που θα μας περνούσε από την έρημο και διαμέσου των highways θα φτάναμε στις λάκκες με τους αλιγάτορες και τελικό προορισμό 5-6 δεκαετίες πίσω στον χρόνο…

Τη βραδιά άνοιξαν οι Drunk Motherfuckers που βγήκαν ορεξάτοι με το Stoner Rock τους και μια χαρά ήχο. Ο σχετικά λίγος κόσμος που είχε μαζευτεί μέχρι εκείνη την στιγμή γούσταρε και επιδίδονταν σε “παιχνίδια” με τον τραγουδιάρη Father W. Ανετότατοι στο περίπου μισάωρο σετ τους οι Drunk Motherfuckers κάλυψαν κομμάτια από την πρόσφατη δισκογραφική δουλειά τους “…And Alcohol For All”.
Drunk Motherfuckers setlist:
The Seven Livers Wish
God Damn
Saint’s Wee(d)ay
Hating Myself
3D
Black Out Drunk

Πολύ κομπλέ το ζέσταμα για να περνάσουμε στους Beyond Perception.



Το κοινό στο ΑΝ είχε αυξηθεί όταν εμφανίστηκαν επί σκηνής οι Beyond Perception. Πιο Panter-ικοί και με πιο ξερό ήχο, λόγω μιας κιθάρας, διασκεδάσανε πάνω στο σανίδι. Δυστυχώς ακολούθησαν απανωτές αναποδιές και τους χάλασαν την φάση. Το μπάσο μας άφησε αρχικά για να ακολουθήσουν 2 σπασμένες χορδές κιθάρας σε δυο τραγούδια λήγοντας το σετ τους μάλλον άδοξα λίγο αργότερα. Κρίμα πραγματικά, γιατί φάνηκε ότι ήταν πολύ προετοιμασμένοι για την εμφάνισή τους. Βέβαια η συναυλιακή εμπειρία τους έβγαλε ασπροπρόσωπους και άνετους να χειριστούν την κατάσταση.

Beyond Perception setlist:
Asshole Groove
Send The Demons Away
Order Of The Pigs
Anthem For The Wasted
Headbanger
Hydra
Crawl Down Bitten

Ύστερα από ένα σύντομο σχετικά διάλειμμα έφτασε η ώρα των Phase Reverse. Το κοινό θα έλεγα ότι είχε peakάρει γύρω στα 200 άτομα πλέον.

Η εμφάνιση των Phase Reverse δεν θα έλεγα ότι μου τίναξε τις κάλτσες. Πολύ καλή σαν εμφάνιση και εκτελεστικά και με σωστό ήχο και αρκετό κόσμο να τους υποστηρίζει από κάτω μεν, απλά οι προβλέψιμες συνθέσεις και το feeling ότι ακούω ένα συγκρότημα που θέλει να γίνει Down στην θέση των Down δεν μπόρεσε να με συνεπάρει. Τα riff δεν ήταν άσχημα, μην παρεξηγηθώ, αλλά ο frontman που κατά τη γνώμη μου είχε την πιο μέτρια και άνευρη ερμηνεία της βραδιάς, δεν με άφηνε να το ευχαριστηθώ πιο πολύ.

Phase Reverse setlist:
Cross To Bear
Tear Down The Walls
Eye To Eye
Long Gone
Alone And Broken
Road Fever
Death Ride
At The Gates
Got Your Back



Με το πέρας  των Phase Reverse από το σανίδι ολοκληρώθηκε και η βόλτα στις ερήμους και τους βάλτους του αμερικάνικου Νότου, για να συνεχιστεί η βόλτα με προορισμό όχι κάποιο συγκεκριμένο τοπίο, αλλά μια εποχή που οι καμπάνες δεν βρίσκονταν αποκλειστικά ψηλά στις εκκλησίες, μα τις συναντούσες και λίγα εκατοστά κάτω από το γόνατο και δεν έτρεχε κάστανο να κυκλοφορείς με ραφτό Status Quo και κόκκινα ριγέ παντελόνια. Οι Horisont εμφανίστηκαν μπροστά μας να αποδείξουν γιατί βρίσκονται με μπάντες σαν τους Witchcraft και τους Graveyard στους μεγάλους του vintage/retro heavy rock.



Με ανεβασμένα τα πνεύματα από τα οινοπνεύματα μπήκαν και σάρωσαν. Πολύ καλός ήχος, με το μπάσο της μετενσάρκωσης του Lemmy επί Hawkwind, Mange, να στρώνει με τον drummer Pontus τα ρυθμικά χαλιά για τις διπλές κιθαριές και τον frontman να τραγουδάει σε συχνότητες που μάλλον απαιτούν στενάαα παντελόνια, καταθέσανε το σετ τους που απαρτιζόταν από κομμάτια των δυο δίσκων που έχουν κυκλοφορήσει με τελευταίο το “Second Assault”.



Πολύ επικοινωνιακοί που μάλλον οφείλονταν και στις ποσότητες αλκοόλ, διασκέδασαν τον κόσμο και ο κόσμος αυτούς. Μελανό σημείο σίγουρα το γεγονός ότι μαζί με το encore κατάφεραν να καλύψουν μετα βίας την μια ώρα εμφάνισης, πράγμα που ήταν αρκετά στενάχωρο.

Αφού ανάψανε τα φώτα στο ΑΝ και βγήκαμε στον δρόμο η κατάσταση σήκωνε κι άλλη μπύρα… Είχαμε στεγνώσει από τον ήλιο και την σκόνη, όσο και γυρίσει από ταξίδι στον χρόνο… Ανάγκη που καλύψαμε δεόντως.



Horisont setlist:
Visa Vagen
On The Run
Just Ain’t Right
Time Warrior
Crusader Of Death
Du Rede
Unseen
Cairo
Thunderflight
Hards Bargain
Night Rider
Second Assault

photos: Δημήτρης Μαρσέλος

434