BLONDSTONE: “EP- #1”

Από τη Nancy της Γαλλίας μας έρχονται οι Blondstone και αρέσκονται στο να παίζουν ένα συνδυασμό desert rock και grunge, με σαφέστατα βασικές επιρροές τους Queens of the Stone Age και τους Alice in Chains.

5 τραγούδια συν μία διασκευή στο “Got this thing on the move” των Grand Funk Railroad, που ο καθένας από εσάς μπορεί να τα κατεβάσει δωρεάν από τη σελίδα της μπάντας στο Bandcamp (http://blondstone.bandcamp.com/).

Ευχάριστα όλα τα τραγούδια τους, φρέσκα και νεανικά, με αποκορύφωμα το “Shoot, Shoot, Shoot”, με το οποίο δείχνουν πως βαδίζουν στο σωστό μονοπάτι και καλά θα κάνουν να βρουν τον ήχο τους και να φτιάξουν λίγο την παραγωγή που μοιάζει σε σημεία άδεια, σαν ένα δωμάτιο χωρίς πολλά έπιπλα και κουρτίνες.

Κακό συναπάντημα είναι η ενοχλητική άρθρωση του τραγουδιστή κάποιες φορές, που όμως δεν καταστρέφει τη συνολική εικόνα μιας πολύ καλής προσπάθειας.

Τραγουδάκια σαν το “Shoulder to cry on” και “Hard to remove” είναι ενδιαφέροντα και θα μπορούσαν να είναι γραμμένα από οποιοδήποτε άλλο μεγάλο συγκρότημα του χώρου.

Ίσως, περάσουν και δεν ακουμπήσουν την κάποια επιτυχία, αλλά προσωπικά ακούω κάποια στοιχεία που αν αναπτυχθούν σοβαρά μπορούν να προσφέρουν ομορφότερα πράγματα.

Η διασκευή στο “Got this thing on the move” αποδεικνύει ότι οι Γάλλοι την ψάχνουν τη δουλειά και δεν θέλουν απλά να αναμασούν αυτά που ακούν και για αυτό θα τους έχω από κοντά περιμένοντας κάτι πιο ολοκληρωμένο!

548

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.