PHILIP H. ANSELMO/ WARBEAST: “War of the Gargantuas” split EP

Γαργαντούας. Πελώριου μεγέθους πλάσμα με τεράστιες ορέξεις. Και όταν δύο τέτοια πολεμούν μουσικά, τέτοιο είναι και το αποτέλεσμα. Γιγαντιαίο!

Το “War of the Gargantuas” είναι η συνύπαρξη του Philip H. Anselmo (αν χρειάζεσαι επεξήγηση σταμάτα να διαβάζεις και άκου τη δισκογραφία των Pantera), σιγονταρισμένο από ένα μουσικό σχήμα με το όνομα The Illegals, και των Warbeast στον ίδιο συμπαγή δίσκο.

Death υφή, με thrash περάσματα και γρήγορα τέμπο στα τύμπανα και ο Anselmo να φωνάζει με τρόπο δυναμικό, σχίζοντας κάποιες φορές τα φωνητικά του. Έτσι, περιγράφεται το πρώτο κομμάτι από τα 2 του, “Conflict”, που ανοίγει αυτό το split EP. Αν και δεν είμαι πολύ μεγάλος οπαδός του Death metal με grind προσανατολισμούς, αυτό που ακούω και από τα δύο σχήματα που αποτελούν το EP αυτό, με ικανοποιεί πλήρως. Θέλω να κόψω στα δύο το λαστιχάκι για τα μαλλιά και να κάνω αβυσσαλέο headbanging.

Και μετά έρχονται οι Warbeast, με τον τραγουδιάρη Bruce Corbitt, να φωνάζει με τρόπο αναρχοπάνκικο, πάνω από τις όμορφες γρήγορες μελωδίες των συμπαικτών του. “Birth of A Psycho” είναι ο τίτλος του κομματιού και σχεδόν 6 λεπτά του αλλάζει πρόσωπα πολλάκις και δημιουργεί την παράνοια που προδίδει το όνομα του.

Το καλύτερο κομμάτι από τα τέσσερα πάντως είναι το δεύτερο του Philip H. Anselmο, “Family Friends and Associates”, με τη φωνή του να γδέρνει τα αυτιά μας και να εναλλάσσεται μετά σε κάτι πιο βαθύ. “I’m calling you out” ουρλιάζει και καλά θα κάνεις να μην τον υπακούσεις γιατί αν κρίνω από τον τόνο του έχει νεύρα. Κιθαριστικά σολαρίσματα κατά μήκους του τραγουδιού δίνουν μια πιο παραδοσιακή metal μυρωδιά και αφήνουν τη θέση τους πάλι στον στακάτο ρυθμό που προϋπήρχε.

Το δισκάκι τελειώνει με το “It” των Warbeast, κάπως πιο εύκολο σαν σύνθεση από τον προκάτοχο του, αλλά εξίσου πωρωτικό και με κάνει να συμπαθώ ακόμα περισσότερο το γκρουπ.

Αυτό το ΕΡ λειτουργεί ως προάγγελος των full length κυκλοφοριών των δύο συγκροτημάτων, που θα βρίσκονται κοντά μας σε λίγους μήνες. Αδημονώ!

618

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2108 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.