ALTER SELF: “Seven Deadly Blessings”

Απαριθμώντας τις 7 θανάσιμες ευλογίες, τις οποίες η εκκλησία ονομάζει “αμαρτήματα”, ξεκινάει ο δίσκος των thrash/deathsters Αlter Self, “Seven Deadly Blessings”.

Αθηναίοι στην καταγωγή, μπάντα από το 2007, έχοντας στο ενεργητικό τους και ένα αυτοχρηματοδοτούμενο ΕΡ, με τίτλο “Ashes Over Eden”, ήρθε και για αυτούς η ώρα να κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο τους.

Κάτω από τα φτερά της γερμανικής Noisehead Records, οι Alter Self επιτίθενται με ένα συνδυασμό thrash metal (Sepultura) και death με τεχνικές προδιαγραφές σχολής Chuck Schuldiner και θεωρώ πως τα καταφέρνουν περίφημα.

Τα brutal φωνητικά του Andrew είναι όσο βαθιά χρειάζεται για να μη τραυματίσουν τα  αθώα αυτιά μου, σε σημείο που γίνονται αρεστά και άκρως συμπαθητικά.

Οι κιθάρες είναι εκεί και όπως πρέπει να είναι χωρίς να προσπαθούν να υπερεπιδειχτούν, με τις μελωδίες να δημιουργούν μια όμορφη ατμόσφαιρα, που συνάδει με το υπέροχο εξώφυλλο.

Τα τύμπανα στακάτα και επιβλητικά, να συνοδεύονται από το βαρύ, ως είθισται για το είδος μπάσο.

Τραγούδια όπως τα “Bleed Through Me”, “Fovea” (που βγάζει και λίγο Kreator φάση), “Halcyon” και “Netherlight” με κάνουν πολύ ευχαριστημένο και εύχομαι να τους παρακολουθήσω κάπου και από κοντά.

Συγκρότημα με μέλλον και από ότι φαίνεται πολύ όρεξη! Στηρίξτε με πάθος, το αξίζουν!

472

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.