BLACK SOUND EMPIRE: “Sisma”

Από τη “μπότα” έρχεται το progressive post rock/metal σεξτέτο και η περιγραφή είναι στο περίπου.

Πολλά διαφορετικά ιδιώματα του σκληρού ήχου βγαίνουν από αυτό το όμορφο δημιούργημα των Ιταλών Black Sound Empire που με χαροποίησε ευχάριστα στο άκουσμα του.

Έχοντας στην παραγωγή του ένα πολύπειρο κύριο του χώρου, τον Andrew Schneider (Unsane, Pelican, Converge κ.α.), δίνει γροθιά κατευθείαν σε κάθε ευάλωτο μου συναίσθημα.

Άλλοτε με καθαρά και άλλοτε με θυμωμένα φωνητικά, άλλοτε “ερωτικοί” σαν τους Deftones και άλλοτε ισοπεδωτικοί σαν τους Machine Head, ακροβατώντας μεταξύ ρομαντισμού και παράνοιας, χρησιμοποιούν έξυπνα πλήκτρα και άλλους ηλεκτρονικούς ήχους, που τους σπρώχνουν προς το post hardcore, ακόμα και σαξόφωνο στο 7-λεπτο “Cheval”, που φέρνει αναφορά σε θηρία, όπως οι Dillinger Escape Plan!

Καλές συνθέσεις που μπορούν να σταθούν και ανάμεσα σε πιο γνωστά πράγματα, όπως το “Everybody”, αλλεπάλληλες αλλαγές μουσικών συναισθημάτων (“Maybe”) και σε γενικές γραμμές, ένα album χορταστικό που το ακούς ξανά ευχάριστα!

Συνιστώ σε όσους ένιωσαν ό, τι έγραψα, να επιτρέψουν στους Ιταλιάνους να συστηθούν! Bravissimo!

470

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2095 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.