THE SEVEN GATES

Oι Σουηδοί WORK OF ART εντυπωσίασαν με το ντεμπούτο τους πριν από ενάμισι χρόνο περίπου την melodic hard rock κοινότητα τόσο με τις θαυμάσιες μελωδίες τους όσο και με τι έντονες επιρροές που έχουν από τους ΤΟΤΟ.

Δώσε μας κάποιες πληροφορίες σχετικά με την ιστορία και τα μέλη της μπάντας;
Ο Vincent και εγώ παίζαμε για πολλά χρόνια μαζί σε διάφορες μπάντες, και όταν η τελευταία μου μπάντα διέλυσε, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Η ακριβής ιστορία είναι αρκετά μεγάλη και βαρετή, και σίγουρα δε θα ενθουσίαζε κανέναν, οπότε ας μείνουμε στα βασικά!
Σχετικά με το line-up αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε την κλασική συνταγή του τετραμελούς σχήματος: δυο κιθαρίστες (ο Adrien και εγώ), ένας μπασίστας-τραγουδιστής (ο Vincent) και ένας ντράμερ (ο Kevin).

Πως βρήκατε το όνομα του συγκροτήματος;
Τυχαία, χαχα. Όχι ακριβώς, αλλά περίπου.

Η πρώτη σας ολοκληρωμένη δουλειά κυκλοφόρησε εδώ και λίγο καιρό. Ποιες είναι οι προσδοκίες από αυτό;
Λοιπόν, δουλέψαμε πραγματικά σκληρά πάνω στα κομμάτια, οπότε … ποιες είναι οι προσδοκίες μας; Ελπίζουμε ότι όποιος αγοράσει το CD να αισθανθεί ότι αξίζει τα λεφτά του. Είμαστε 100% ειλικρινείς σχετικά με τη μουσική μας.

Η μουσική σας είναι αρκετά σκοτεινή, οπότε πιστεύω ότι και οι στίχοι σας θα είναι το ίδιο. Πες μας κάποια πράγματα για αυτούς.
Γράφω στίχους για πράγματα που με κάνουν να νευριάζω, για ότι με εκνευρίζει. Επίσης συνηθίζω να περιπλέκω λίγο τα πράγματα και να τα τραβάω στα άκρα.

Ποια είναι διαδικασία σύνθεσης των κομματιών; Πόσο δύσκολο είναι όταν υπάρχουν τέσσερα άτομα με διαφορετικές ιδέες για ένα κομμάτι, να καταλήξουν σε ένα αποτέλεσμα το οποίο να τους αφήνει όλους ικανοποιημένους;
Εξαρτάται. Η διαδικασία διαφέρει από τραγούδι σε τραγούδι, αλλά συνήθως κάποιος έρχεται με μια ιδέα και δοκιμάζουμε διάφορους τρόπους παιξίματος μέχρι να βρούμε αυτόν που ακούγεται καλύτερα. Όσον αφορά σ’ εμένα προτιμώ να γράφω ένα τραγούδι μόνος μου και να το παρουσιάζω στους υπόλοιπους όταν είναι περίπου 80% έτοιμο. Αυτή τη μέθοδο ακολούθησα σε όσα τραγούδια έγραψα για το δίσκο.

Ως The Seven Gates είσαστε μια σχετικά νέα μπάντα, αν και κάποιοι από εσάς έχουν ιστορία που φθάνει μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 80. Τι είναι αυτό που σας βοηθά να συνεχίσετε και πες μας εάν έχετε την απαιτούμενη ενέργεια και θέληση για να κάνετε το όνομα σας ακόμα πιο γνωστό;
Δεν ξέρω πως λέγεται αυτή η δύναμη, αλλά υπάρχει ακόμα και για όσο διάστημα συνεχίζει να υπάρχει δε θα σταματήσουμε να κάνουμε ότι κάνουμε.

Ποιες μπάντες αποτελούν τις επιρροές σας;
Κυρίως παλαιότερες μπάντες όπως οι Slayer, οι Possessed, οι Nocturnus κλπ. Αυτές ήταν οι μπάντες που μας έκαναν να ασχοληθούμε με το metal και των οποίων ήμασταν οπαδοί. Θα μπορούσα να αναφέρω και εκατοντάδες άλλες μπάντες, καθώς θεωρώ πως οτιδήποτε ακούει κανείς μπορεί να αποτελέσει επιρροή.

Ακούγοντας τη μουσική σας συμπεραίνω ότι οι συναυλίες πρέπει να είναι αρκετά “έντονες”. Έχω δίκιο; Πες μας επίσης ποια είναι η σχέση που υπάρχει με το κοινό.
Όντως οι συναυλίες μας είναι έντονες. Το να παίζεις ζωντανά είναι ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα του να είσαι σε ένα συγκρότημα. Το να περιγράψω μια συναυλία είναι αρκετά δύσκολο, καθώς συμβαίνουν πολλά μεταξύ μας ή με το κοινό. Πάντως οι συναυλίες μας είναι γεμάτες με αδρεναλίνη.

Ποια είναι η γνώμη σας για Γαλλική death metal σκηνή;
Έχει αρχίσει να ανεβαίνει. Υπάρχουν πολλά σχήματα εδώ και εκεί τα οποία αξίζει να ακούσει κάποιος. Σχήματα όπως οι Offending, οι Mithridatic, οι Bloody Sign και άλλοι είναι κατά τη γνώμη μου εξαιρετικά.

Με την άνοδο του black metal στην αρχή και στα μέσα της δεκαετίας του 90 το death metal έγινε “underground”. Ποια είναι η γνώμη σου για τη σκηνή σήμερα;
Θυμάμαι ότι οι πρώτες death μπάντες που ακούγαμε την περίοδο 86 – 87 (όπως οι Mantas, οι οποίοι μετά μετονομάστηκαν Death, οι Morbid Angel, οι Repulsion, οι Azagthoth, οι Chilean Pentagram ήταν ούτως ή άλλως underground, οπότε δε με πολυενδιαφέρει αν κάποιοι έγιναν “διάσημοι” και μετά πάλι πιο “underground”.
Το όλο πράγμα παραμένει το ίδιο, αν και η σκηνή αλλάζει πρόσωπο κάθε μέρα. Καθένας από εμάς είναι η σκηνή, και καθένας από μας συνεισφέρει σε αυτό που είναι η σκηνή. Με το να παίζεις σε ένα συγκρότημα, να γράφεις τραγούδια, να πηγαίνεις στις συναυλίες ή να κάνεις ένα webzine, βοηθάς στο να κάνει η σκηνή ένα βήμα προς τα εμπρός.
Η σκηνή δεν είναι όπως ήταν, αλλά και πάλι παραμένει σπουδαία. Δεν είμαι από αυτούς που γυρνούν την πλάτη τους στο παρελθόν.

Ποια είναι η γνώμη σου για το myspace και για το internet γενικότερα; Πόσο σημαντικό είναι να έχεις μια σελίδα στο myspace σήμερα;
Το internet είναι πραγματικά ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Πως κάναμε τα πράγματα πριν; Δε μπορώ να φανταστώ ότι θα είχαμε τα ίδια αποτελέσματα με το να γράφουμε γράμματα και να στέλνουμε cd’s όπως συνηθίζαμε να κάνουμε.

Ποια είναι τα σχέδια σας για το άμεσο μέλλον; Θα υπάρξει κάποια περιοδεία για να προωθήσετε το album σας;
Υποτίθεται ότι θα δίναμε κάποιες συναυλίες αυτό το καλοκαίρι στην Ευρώπη μαζί με τους Exmortus (που είναι στην ίδια εταιρεία με εμάς), αλλά τελικά τα πράγματα δεν πήγαν καλά, με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να ακυρώσουμε τα πάντα.
Αλλά θα παίξουμε κάποια μεμονωμένα shows και μάλιστα προσπαθούμε να οργανώσουμε μόνοι μας μια περιοδεία, στην οποία θα είμαστε μαζί με τους φίλους μας από τους Offending.

Κλείνοντας αυτή τη συνέντευξη, υπάρχει κάτι που θα ήθελες να προσθέσεις;
Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη που δείχνετε στους The Seven Gates και στο Death Metal!
Stay true!

Να περιμένουμε τους Work of Art για συναυλίες και στην Ελλάδα;
Αγαπάμε την Ελλάδα και οι έλληνες οπαδοί μας έχουν δεχτεί υπέροχα! Παρακαλώ να είστε υπομονετικοί μαζί μας ενώ δημιουργούμε το επόμενο άλμπουμ και ελπίζω πραγματικά να σας συναντήσουμε όλους σας σύντομα!!!

Συνέντευξη στον Δημήτρη Καρβούνη

365