REPLICA: “The Bright Side of Death”

Οι τύποι με τους οποίους θα ασχοληθούμε στις επόμενες γραμμές αυτού του κειμένου μας έρχονται από την Αυστρία και ονομάζονται Replica.

Ο λόγος της ενασχόλησης μας με αυτούς είναι η κυκλοφορία της τέταρτης κυκλοφορίας τους που φέρει τον τίτλο “The Bright Side Of Death”. Τώρα αν αξίζει να ασχολούμαστε με αυτούς και την καινούργια τους δουλειά είναι άλλο θέμα. Η απάντηση είναι, μάλλον όχι.

Με τις μέχρι τώρα κυκλοφορίες τους δεν έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν κάποιο όνομα στην metal σκηνή και δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρουν κάτι παραπάνω με την καινούργια τους κυκλοφορία. Οι Replica είναι μία κόπια των In Flames (προ Colony εποχή) και τίποτα παραπάνω. Η καλύτερα, πολύ παρακάτω. Φυσικά έχουμε τις αγαπημένα σε όλους μας groovy περάσματα αλλά κατά κύριο λόγο η έμπνευση των Replica είναι η μελωδική μοντέρνα σουηδική σχολή.

Το κακό είναι ότι ούτε δυναμική έχουν οι συνθέσεις ούτε έμπνευση με αποτέλεσμα ένα βαρετό και πραγματικά μονότονο αποτέλεσμα. Δυστυχώς γι αυτούς είμαστε στο χώρο του metal σχεδόν μία εικοσαετία και ότι παίζουν στο “The Bright Side Of Death” το έχουμε ακούσει 1.000.000 φορές και μάλιστα πολύ καλύτερα. Προσωπικά γουστάρω και μπάντες που είναι old school και μπάντες δεν ψάχνω την απόλυτη καινοτομία στην μουσική κάθε φορά, αλλά ρε μάγκες δώστε μας και κάτι διαφορετικό ή κάτι αξιόλογο στην τελική μου να μας κρατήσει το ενδιαφέρον.

Αναμασημένα πράγματα που σε συνδυασμό με την ρηχή παραγωγή καταντάνε απλά κουραστικά και σε κανένα σημείο δεν πωρώνουν τον ακροατή. Τέλος, ότι και να πω για το απαράδεκτο εξώφυλλο είναι λίγο. Δεν θα έπαιζε κανένα ρόλο αν αυτό που παίζανε είχε στο ελάχιστο κάποια σημεία αναφοράς αλλά αν το βάλουμε στο όλο πακέτο τότε το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης κυκλοφορίας είναι μια παταγώδης αποτυχία.

517

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.