GREAT WHITE: “30 Years – Live From the Sunset Strip”

Οι GREAT WHITE έκλεισαν σχεδόν τριάντα χρόνια δισκογραφικής ζωής και αποφάσισαν να το γιορτάσουν με ένα live που έδωσαν στο Sunset Strip.

Την προηγούμενη χρονιά όμως η πορεία του γκρουπ σημαδεύτηκε από την μεγάλη κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον αρχικό τραγουδιστή του γκρουπ τον Jack Rusell και στα υπόλοιπα μέλη. Τη συνέχεια λίγο πολύ τη γνωρίζετε με την μπάντα να κρατά το όνομα και να έχει στο μικρόφωνο τον Terry Ilous από τους XYZ, ενώ ο Jack Russell συνεχίζει με παρόμοιο όνομα και τον τελικό λόγο τον έχουν πάρει  τα δικαστήρια και οι δικηγόροι.

Όμως αυτές οι ιστορίες μπορεί να πληγώνουν τους θαυμαστές του συγκροτήματος δυστυχώς όμως συμβαίνουν πολλές φορές στη παγκόσμια μουσική βιομηχανία.  Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι πολλοί από εμάς που έχουμε λατρέψει τους GREAT WHITE να απογοητευόμαστε και να μη διαθέτουμε το ενδιαφέρον να ασχοληθούμε ξανά με το γκρουπ παρά το γεγονός ότι το τελευταίο άλμπουμ τους ήταν πολύ καλό.

Τώρα, ερχόμενοι στο “30 Years – Live From the Sunset Strip”, ομολογώ ότι ακούγεται συμπαθητικό, με περισσότερο ροκ ύφος, την κιθάρα του Mark Kendall να “κεντάει”, χωρίς όμως το πάθος και χωρίς την ενέργεια που είχε το συγκρότημα πριν από αρκετά χρόνια. Εξάλλου χωρίς να έχω την  προδιάθεση να απαξιώσω το εορταστικό “30 Years – Live From the Sunset Strip” θα συμπληρώσω ότι  περιέχει σχεδόν όλα τα κομμάτια που έχουν κάνει σπουδαίους τους GREAT WHITE (Desert Moon, Lady Red Light, Face The Day, House Of Broken Love, Save Your Love, Mista Bone, The Big Goodbye, Back To The Rhythm, Rock Me, Can’t Shake It, Once Bitten Twice Shy) τα οποία είναι παιγμένα με άκρως επαγγελματικό τρόπο και  οι ερμηνείες του Terry Ilous είναι εξαιρετικές.

Όμως θα το επαναλάβω ξανά, λείπει η γοητεία, ο ηλεκτρισμός και η ένταση που είχε η μπάντα εκεί στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και που τους έκανε διάσημους με εκατομμύρια πωλήσεις. Ίσως να είμαι ρομαντικός και να ελπίζω  στην επιστροφή του Jack Russell (έστω και μετά από τόσες διαμάχες) διότι πιστεύω ακόμη ότι φωνή του και η παρουσία του ήταν το σήμα κατατεθέν. Σίγουρα κάποιοι θα διαφωνείτε αλλά  δεν μπορώ να συνηθίσω τους Great White χωρίς τον ξανθομάλλη ερμηνευτή.

408