PANIKK: “Unbearable Conditions”

Το πως βρέθηκα να ακούω thrash metal με crossover στοιχεία από τη Σλοβενία είναι λίγο περίεργο, αλλά δεν έχει καμιά σημασία.

Έπεσε στα χέρια μου η επερχόμενη δουλειά των Panikk, “Unbearable Conditions”, και ακούγεται σαν να βούτηξε κάποιος τους Slayer σε πρώιμους Sacred Reich. Τεχνικές κιθάρες και όμορφες μελωδίες, στακάτα φωνητικά και μυρωδιά Vio-lence και DRI.

Αυτές τις εικόνες έκανε το μυαλό μου στο άκουσμα του πρώτου κομματιού του album, “Panikk Attack” και συνέχισε να τις διατηρεί και στα επόμενα.

Ένα ακόμα δείγμα τις αναβίωσης του thrash metal του ‘80, αυτή τη φορά από τη Σλοβενία. Καλοπαιγμένη μουσική και σε σημεία, όπως στο δεύτερο “Dismay”, φαίνεται και μια στενή σχέση αγάπης με τους Megadeth.

Γενικά, οι Σλοβένοι φίλοι μας, λατρεύουν ιδιαίτερα από ότι φαίνεται το bay area thrash και το αποδεικνύει σε κάθε τους τραγούδι.

Καλή παραγωγή για το είδος, που ευτυχώς δεν προσπάθησε να μοιάσει με τις, τότε παραγωγές και προσπάθησε να ραφινάρει με νέα δεδομένα τον ήχο.

Καλή στιγμή το “The Wave of Death”, καλή ιδέα τα ορχηστρικά, ειδικά το ακουστικό “Revelation of truth”, αλλά δύο είναι πολλά για το ίδιο album.

Συμπαθητικοί οι Panikk και ότι πρέπει για όσους αγαπούν το Thrash, αλλά από τη στιγμή που οι πατεράδες όλων Testament, μπορούν ακόμα να βγάζουν νέα πράγματα στη σκηνή, όλοι οι άλλοι χάνονται!

Ακούστε και κρίνετε από μόνοι σας!

479

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.