PAGAN ALTAR: “Mythical and Magical”

Έξι μήνες μετά την κυκλοφορία του “The Time Lord”, η εταιρία Cruz Del Sur Music επανακυκλοφορεί το “Mythical and Magical”, το οποίο είναι χρονολογικά η πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους.

Πρώτη φορά είχε δει το φως του ήλιου το 2006 και περιείχε κομμάτια που είχαν συλληφθεί ως ιδέα την περίοδο 1979-1983, που ηχογραφήθηκαν εκ νέου στο δικό τους studio, Oracle.

Παραδοσιακό doom από ένα συγκρότημα που θεωρείται cult πλέον, σε μια κυκλοφορία που θα βοηθήσει κάποιους να κοιτάξουν με φρέσκια ματιά στο παρελθόν του NWOBHM.

Όμορφες συνθέσεις, ραφιναρισμένες ηχητικά που σε κάνουν να αναπολείς τις εποχές που άκουγες Omen, Heavy Load και είχες ανακαλύψει μόλις τους Cirith Ungol.

Αν ψάχνεις μουσική για να διαβάσεις κάποιο βιβλίο Dungeons & Dragons, εδώ είσαι, αφού τραγούδια σαν το “The Cry of The Banshee” φτιάχνουν ακριβώς αυτή την ονειρική παραμυθένια ατμόσφαιρα που χρειάζεται.

Βέβαια, η ένσταση μου είναι ότι θα μπορούσαν τα φωνητικά να ήταν ένα τσικ πιο πάνω σε ένταση σε κάποια τραγούδια, αλλά σε γενικές γραμμές και προφυλάσσεται η παλαιότητα των συνθέσεων και δεν γίνονται και γραφικά επιτηδευμένες retro.

Όμορφη η εισαγωγή αφήγηση στο “The Crowman”, που είναι μια από τις πιο όμορφες στιγμές του album και λέει την ιστορία ενός κορακάνθρωπου. “Down through the ages down through the years, At springtime the crow man will always appear”.

Ακούς τα “Flight of the Witch Queen” και “The Rising of the dark lord” και αναπολείς εκείνα τα χρόνια που τριγύρνουσες στα χωριά με το σπαθί και την ασπίδα και αναγαλλιάζει η ψυχή σου.

Αν η παραπάνω δήλωση, δε σου φαίνεται υπερβολική, τότε, καρντάσ’, αν σου αρέσουν τα παραμύθια και το παλιό καλό heavy/doom, δεν έχει παρά να σκάσει στον ταμεία τον παρά και να αφεθείς στις ιστορίες για μάγους και πνεύματα.

596

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.