BOIL: “aXiom”

Πιστοί στο ραντεβού τους, οι Δανοί Boil κυκλοφορούν τρία χρόνια ύστερα από το πολύ καλό “A New Decay” και έξι από το ντεμπούτο τους “Vessel”, το τρίτο full length τους.

Με το ένα πόδι στο σύγχρονου τύπου progressive και το άλλο σε μεταμοντέρνα ακούσματα που αποποιούνται κάθε είδους “ταμπέλας” και χαρακτηρισμού, οι Boil παρουσιάζουν ένα σύνολο ιδεών που συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη δουλειά τους, εξελίσσοντας τον ήδη σαγηνευτικό ήχο τους, κάνοντας εν τέλει το “aXiom” το μέχρι στιγμής καλύτερο δημιούργημά τους.

Ένα πενηντάλεπτο μουσικό ταξίδι το οποίο θέλει να ασχοληθείς μαζί του, εάν θέλεις να το βιώσεις στην ολότητά του. Και όχι, μην ανησυχείτε… Δε μιλάω για τεράστιες συνθέσεις, με άπειρες εναλλαγές και “σόλα” δίχως τελειωμό, αλλά για συνθέσεις με ουσία που ως σκοπό έχουν την ψυχική δραστηριοποίηση.

Το “aXiom” πραγματεύεται την παραισθησιακή λογική που προσαρμόζεται νοητικά μέσω της όρασης και αφορά τους σχιζοφρενείς που δημιουργούν τη δική τους οπτική πραγματικότητα. Μάλιστα, προκειμένου να εντρυφήσει η μπάντα στο φαινόμενο και να αποτυπώσουν σωστότερα το στιχουργικό αποτέλεσμα, πραγματοποίησαν μια σειρά από συνεντεύξεις με άτομα που πάσχουν από σχιζοφρένεια!

Καταπληκτική μουσική λοιπόν, στίχοι με μεγάλο ενδιαφέρον, σπουδαία παραγωγή δια χειρός Jens Bogren (Soilwork, Katatonia, Opeth, Devin Townsend) και η έννοια της εξέλιξης σε όλο της το μεγαλείο. Τι άλλο θέλετε δηλαδή;

838

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.