CEREMONIAL OATH: “The Book of Truth”

Μια φορά και έναν καιρό, τέσσερα παλικάρια είπαν να ξεκινήσουν ένα ακόμη death metal σχήμα, υπό το όνομα Desecrator…

Τα ονόματα αυτών, Oscar Dronjak (Hammerfall), Anders Iwers (Tiamat, ex- Lacuna Coil, ex- In Flames), Markus Nordberg (ex- Cemetary, ex- Braindead) και Marcus Fredriksson. Αφότου κυκλοφόρησαν δύο demo (“Wake the Dead”- 1989 και “Black Sermons”- 1990), μετονομάστηκαν σε Ceremonial Oath, φέρνοντάς στη θέση του Fredriksson, τον Jesper Stromblad (Dimension Zero, ex- In Flames).

Ο Dronjak λοιπόν έπαιζε κιθάρες και έβγαζε βρυχηθμούς, ο Iwers ταλάνιζε και αυτός την εξάχορδη, ο Stromblad ασχολιόταν με το μπάσο του και ο Nordberg με τα κύμβαλά του. Το 1993 εξέδωσαν το πρώτο τους full length με τίτλο “The Book of North”.

Αυτή τη σχετικά δυσεύρετη δουλειά, την επαναφέρει στο προσκήνιο η Century Media σε μια χορταστική επανέκδοση. Διότι πέραν των ανανεωμένων booklet, των track by track comments και του σπάνιου φωτογραφικού υλικού, η εν λόγω επανακυκλοφορία θα φέρει και ένα δεύτερο CD που θα περιλαμβάνει τα δύο demo των Desecrator, όπως επίσης και το “Lost Name of God” EP, του 1992. Για συλλέκτες και fan του είδους, μιλάμε για μεγάλο μποναμά!

Ως προς το περιεχόμενο καθεαυτό, η κιθαριστική δουλεία κλέβει την παράσταση, ενώ η ατμόσφαιρα που υπάρχει στο album δένει μια χαρά με τα σάπια φωνητικά, δίνοντας (για τα δεδομένα της εποχής που πρωτοβγήκε κιόλας) μια αξιοπρεπέστατη δουλειά- λουκούμι για τους απανταχού deathsters!

Για την ιστορία πάντως, μετά την κυκλοφορία του “The Book of Truth”, ο Dronjak αποχώρησε (και έφτιαξε τους Hammerfall), ενώ ο Stromblad ασχολήθηκε σχεδόν αποκλειστικά με τους In Flames. Τις θέσεις του πήραν οι Anders Friden (In Flames, Passenger, ex- Dark Tranquillity) και Thomas Johansson (ex- Decollation, ex- Macabre End), προκειμένου να ηχογραφήσει η μπάντα το (μέτριο) “Carpet” του 1995 (όπου συμμετείχε και ο Thomas Lindberg) και να διαλυθεί λίγο μετά, μέχρι και πέρυσι όπου συζητάει να πραγματοποιήσει μια σειρά live εμφανίσεων με το αρχικό line up της.

506

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.