HAYLEY’ S ROYAL WHORES: “Back To The Zone”

Οι Hayley’ s Royal Whores είναι μια νέα μπάντα η οποία κατάγεται από την παγωμένη Φινλανδία.

Το συγκρότημα έχει τις βάσεις του από τα gothic metal σχήματα των For Selena και Sin. Ξεκινήσανε σιγά-σιγά στις αρχές του 2011 να γράφουν τραγούδια για το ντεμπούτο τους και τον Φεβρουάριο του 2012 το πρώτο τους βήμα, “Discoteque Tranny” ήταν γεγονός. Ο ήχος τους χαρακτηριζόταν από πιασάρικα hard ‘n’ heavy τραγούδια με κάποιες πιο pop πινελιές. Η μπάντα πραγματοποίησε κάποιες συναυλίες για να προωθήσει το άλμπουμ, ο μπασίστας τους αποχώρησε (ξέρετε, τα γνωστά…) και ένα νέο δισκογραφικό συμβόλαιο ήταν ο απολογισμός των Haley’ s Royal Whores στην σύντομη μέχρι τότε “ζωή” τους!

Έχοντας δεχθεί κάποιες αρκετά ενθαρρυντικές κριτικές για το ντεμπούτο τους μπήκαν στο στούντιο και ξεκίνησαν πυρετωδώς τις ηχογραφήσεις του νέου τους πονήματος το οποίο τιτλοφορείται “Back To The Zone”.

Το άλμπουμ ξεκινάει αρκετά καλά με το ανεβαστικό “Are You Ready”. Μοντέρνες pop-rock μελωδίες με έμφαση στα πλήκτρα και ένα “έξυπνο” ρεφραίν μας βάζει κατευθείαν στο πνεύμα του δίσκου. Η συνέχεια κινείται στους ίδιους πάνω-κάτω ρυθμούς με καλοδουλεμένες συνθέσεις και το πνεύμα των The Cure να στοιχειώνει αρκετά τραγούδια όπως τα “God Has No Style”, “Off Road Shoes”“Live A Lie”. Κλείνοντας θα έλεγα πως πρόκειται για μια καλή κυκλοφορία και αρκετά περίεργη, όσον αφορά τον ήχο.

Εν ολίγοις οι Hayley´s Royal Whores χαρακτηρίζονται λίγο σκοτεινοί με αρκετά power pop στοιχεία αλλά και κάποιες rock πινελιές που σίγουρα δεν συναρπάζουν αλλά ούτε και θα μας αφήσουν αδιάφορους. Η απόφαση δική σας.

498