INFERNAL POETRY: “Paraphiliac”

Οι Infernal Poetry είναι μία death metal μπάντα από την Ιταλία που υπάρχει από το 1996 και ενώ κάτι μου έλεγε το όνομα δεν μπορούσα να θυμηθώ αν τους ξέρω ή όχι.

Ψάχνοντας την ψηφιακή μου δισκοθήκη ανακαλύπτω την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά (2002) η οποία δεν μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση και γι αυτό άλλωστε δεν ασχολήθηκα περαιτέρω με την μπάντα. Μέγα λάθος όπως αποδείχτηκε στην συνέχεια.

Χωρίς να έχω ακούσει ακόμη την καινούργια τους δουλειά βάζω να ακούσω την προηγούμενη (“Nervous System Failure”, 2009) και το αποτέλεσμα ήταν να μείνω με το στόμα ανοιχτό. Οι τύποι αυτοί για να μπούμε στο ψητό παίζουν τεχνικό death metal αρκετά αλλοπρόσαλλο και γι αυτό μάλλον κάποιος το ονόμασε phsycho metal. Λίγο Discortance Axis, Human Remains και τα συναφή σκεφτείτε, στο πολύ πιο μοντέρνο με συνεχείς εναλλαγές στους ρυθμούς και κιθαριστικές “παραφωνίες”.

Και γαμώ, σκέφτηκα, και ακόμα δεν είχα ακούσει την καινούργια δουλεία η οποία φέρει τον τίτλο “Paraphiliac” και με την οποία οι Infernal Poetry δεν κάνανε ένα, αλλά τουλάχιστον δέκα βήματα μπροστά. Οι τύποι συμμαζέψανε τα πάντα και παρά την όποια ανωμαλία και πειραματική διάθεση βάλανε μία σειρά στα πράγματα έτσι ώστε ο δίσκος να έχει μία ροή και να αποφεύγει τα σκαμπανεβάσματα. Tα κομμάτια είναι προσεγμένα ένα προς ένα και υπάρχει ένας χείμαρρος από πανέξυπνα riffs και αλλαγές που σε ενώ σε πιάνουν αδιάβαστο σε κρατάνε στην τσίτα συνεχώς.

Επίσης, υπάρχει τόση επιθετικότητα και τσαμπουκάς στις συνθέσεις έτσι ώστε να μην καταντάνε ανιαρές οι όποιες μελωδικές σφήνες και τα σημεία που γίνετε λίγο πιο progressive η κατάσταση. Ίσα ίσα μάλιστα. Οι εκρήξεις, οι μελωδίες, τα ξεσπάσματα, οι ήρεμες στιγμές (λίγες) και οι πολυπλοκότητες αποτελούν την ταυτότητα του “Paraphiliac”. Μια ταυτότητα πολύ συγκεκριμένη και μοναδική που φέρει το όνομα των Infernal Poetry.

Από το πρώτο κομμάτι (“Stumps”) θα καταλάβετε ότι η κατάσταση είναι σοβαρή και ότι πρέπει οπωσδήποτε να ασχοληθείτε με την συγκεκριμένη κυκλοφορία. Στην συνέχεια ακολουθούν κομματάρες όπως τα “Hypertrophic Jellyfish”, “Barf Together” και πάει λέγοντας. Αν ο δίσκος είχε βγει ένα μήνα πριν θα ήταν σίγουρα στην top 20 λίστα μου για το 2012. Τώρα απλά το σημειώνω για την λίστα την τρέχουσας χρονιάς παρόλο που είναι νωρίς ακόμα. Τσεκάρετε οπωσδήποτε!

449

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.