NEW LONG FESTIVAL με Tardive Dyskinesia, Universe 217, Progress of Inhumanity, Afformance και Revenge of the Giant Face

NEW LONG FESTIVAL
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

UNIVERSE 217
TARDIVE DYSKINESIA
PROGRESS OF INHUMANITY
AFFORMANCE
REVENGE OF ΤΗΕ GIANT FACE

LIVE ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ
ΛΕΩΦ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 26, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
ΕΝΑΡΞΗ: 21:30 • ΕΙΣΟΔΟΣ 2 EURO

Tardive Dyskinesia
Γεννημένοι από τις στάχτες των Override, οι Νεομακρινοί Tardive Dyskinesia καταπιάστηκαν με τις πιο φρέσκες εκδοχές του progressive metal, μπλέκοντας την νεόκοπη ακόμη math/experimental metal τεχνοτροπία με την ιδιαίτερή τους μουσική ιδιοσυγκρασία. Μέσα σε 9 χρόνια ενεργούς παρουσίας, 
κυκλοφόρησαν 2 σαρωτικούς δίσκους (από την Venerate Industries και την Ιταλική Coroner Records) και έπαιξαν σε αμέτρητα lives σε Ελλάδα και Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων εμφανίσεων στο πλάι μερικών από τα μεγαλύτερα ονόματα της extreme/progressive metal/hardcore σκηνής 
(ευρωπαϊκή περιοδεία στο πλάι των Pro-Pain, support σε Meshuggah και Dillinger Escape Plan).

Με τον τρίτο τους δίσκο “Static Apathy In Fast Forward” που κυκλοφορεί από την Catch The Soap Productions. αναπτύσσουν περαιτέρω τον προσωπικό τους ήχο σε νέες κατευθύνσεις, πατώντας ταυτόχρονα στα δυνατότερα τους στοιχεία: σαρωτικά riffs και καταιγιστικά πολυρυθμικά μέρη εναλλάσσονται ραγδαία με ατμοσφαιρικά περάσματα. Με έμφαση στη μελωδικότητα, την ενέργεια και το ισχυρό songwriting κυκλοφορούν τον πιο ώριμο, άμεσο και πιο δυνατό δίσκο της μουσικής πορείας τους.

https://www.facebook.com/tardivedyskinesiaband

Universe217
Οι Universe217 είναι ένα από τα πλέον δραστήρια συγκροτήματα του σκληρού ήχου στην Ελλάδα, με πάρα πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την επικράτεια της χώρας αλλά και σταθερά συχνή δισκογραφική παρουσία. Οι συναυλίες τους σχεδόν πάντα προκαλούν αίσθηση, είτε πρόκειται για live με άλλα ελληνικά σχήματα, είτε «ανοίγοντας» για διεθνή ονόματα (Amenra, Anathema, Madder Mortem, Om, Saint Vitus, Scott Kelly, Wovenhand), είτε για εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ (March Metal Day 2007, Rockwave 2008). Η δισκογραφία τους περιλαμβάνει 2 albums (“Universe217” – 2007, “Familiar Places” – 2011), ένα ΕΡ (“II” – 2009) κι ένα split 7’’ single με τους Lucky Funeral (2009), ενώ τώρα έρχεται να προστεθεί σε αυτήν η νέα δουλειά της μπάντας, με τίτλο “Never”.

Το down-tempo ύφος της μπάντας κινείται εκεί όπου το doom metal συναντιέται με επιρροές από πιο πειραματικές αλλά και μελωδικές φόρμες του rock φάσματος, καταλήγοντας σε εκρήξεις που αγνοούν τους κανόνες περί μουσικότητας ή εκτελεστικής αρτιότητας, και σε συνδυασμό με τη δυναμική φωνή της Τάνιας, προκύπτει ένα αποτέλεσμα στο οποίο ο heavy ήχος αποτελεί το όχημα με το οποίο ο ακροατής βιώνει, μέσω των συνθέσεων, μία ατμόσφαιρα μετωπικής σύγκρουσης με άβολες συναισθηματικές καταστάσεις, εκεί όπου τα πράγματα σταματούν να είναι διαχειρίσιμα, ο έλεγχος αρχίζει να χάνεται και ως μόνη διέξοδος φαντάζει η προσδοκία ενός εκστατικού παραληρήματος.

http://www.youtube.com/user/Universe217band

Afformance
Οι Afformance, έχοντας δημιουργηθεί το 2005, έχουν εμφανιστεί σε πολυάριθμες συναυλίες, κυρίως στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες όπως Ελβετία και Τουρκία (συχνά ανοίγοντας για μπάντες-ορόσημα της σκηνής, όπως οι Grails, Maybeshewill και Jeniferever). Κατά καιρούς έχουν συμμετάσχει σε διάφορες συλλογές, αλλά και έχουν κυκλοφορήσει μία (τώρα εξαντλημένη) full-length κυκλοφορία από τη Catch The Soap Productions το 2010.

Αυτή τη στιγμή, οι ορχηστρικοί alt/post-rockers Afformance, δίνοντας τέλος σε ένα σύντομο διάλειμμα, επιστρέφουν στα μουσικά δρώμενα με δύο προγραμματισμένες κυκλοφορίες για το 2013 αλλά και εμφανίσεις ανά τη χώρα και την Ευρώπη, με αποκορύφωμα εκείνη στο Dunk!Festival στο Βέλγιο, πλάι σε μεγάλα ονόματα της ευρύτερης παγκόσμιας εναλλακτικής/πειραματικής σκηνής.

Δίνοντας έμφαση στην αρμονία και ατμόσφαιρα του ήδη υπάρχοντος υλικού τους, αλλά και με νέα, πιο άμεση, θορυβώδη και έντονη προσέγγιση στη μουσική τους, δηλώνουν έτοιμοι να παρουσιαστούν σε παλιούς και νέους φίλους πιο δημιουργικοί και δυναμικοί από ποτέ.

https://www.facebook.com/afformance

Progress Of Inhumanity
Οι  Progress Of Inhumanity δημιουργήθηκαν το 2006 σαν ένα project από  μέλη των συγκροτημάτων Collateral Damage(Κώστας,Πάτροκλος) και Vulnus(Νίκος). Ο σκοπός της δημιουργίας ήταν και είναι να παίζουν γρήγορο τσιτωμένο grindcore. Μετά από πρόβες και live ηχογράφησαν τον πρώτο τους δίσκο «Escalating Decay» ο οποίος κυκλοφόρησε από την ιταλική εταιρία TheSpew records το 2010. Ο δίσκος προξένησε ιδιαίτερο ενδιαφέρουν στους underground κύκλους και ακολούθησαν πολλά live σε Αθήνα και επαρχεία όπως επίσης support εμφανίσεις σε σχήματα όπως Extreme Noise Terror, Birdflesh, Brujeria. Με ένα επιπλέον μέλος τον Κώστα Αλατά στο μπάσο, η μπάντα αυτό το καιρό ετοιμάζεται για την  δεύτερη κυκλοφορία της .

http://www.myspace.com/progressofinhumanity


Revenge of the Giant Face
Οι Revenge of the Giant Face είναι ένα πενταμελές αθηναϊκό σχήμα του οποίου η αφετηρία χρονολογείται τον Αύγουστο του 2010 και το τελικό του line up τον καλοκαίρι του 2011, όταν και ηχογραφήθηκε το πρώτο τους demo track με τον τίτλο “Absence”. Στα 2 χρόνια αυτά της παρουσίας τους έχουν μοιραστεί το συναυλιακό σανίδι με μερικές από τις πιο αξιόλογες μπάντες τις εγχώριας σκηνής, εντός και εκτός Αθηνών, καθώς και με τους Born From Pain στην τελευταία τους επίσκεψη στην Ελλάδα. Πέρα από το live ενεργητικό τους, το from-rock-to-math σχήμα βρίσκεται στο τελικό στάδιο των ηχογραφήσεων για το επερχόμενο EP τους, το οποίο θα ολοκληρωθεί στο επόμενο δίμηνο και θα αποτελεί και την πρώτη ολοκληρωμένη studio δουλειά τους.

https://www.facebook.com/RevengeOfTheGiantFaceBand

Σχετικά με τις Πολιτιστικές Απόπειρες:
Οι πολιτιστικές Απόπειρες, φορέας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, είναι ανοιχτή εστία πολιτισμού, αναζήτησης και δημιουργίας με έτος δημιουργίας το 1988. Έχει πάνω από 520 εγγεγραμμένα μέλη. Η μακρά ιστορία του φορέα και η παροχή ποιοτικών έργων πολιτιστικού περιεχομένου, τον έχει καταστήσει κέντρο πολιτισμού τόσο στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων όσο και των Ανατολικών προαστίων της Αττικής. Λειτουργούν δύο θεατρικές σκηνές, κινηματογραφική λέσχη, χορευτική ομάδα, κοσμολογικό καφενείο, ομάδα τοπικής ιστορίας, ποιητικό αναλόγιο, μουσικές βραδιές κλπ. Οι Πολιτιστικές Απόπειρες στεγάζονται στην αίθουσα Πολύτροπο Λ. Μαραθώνος 26, 19005, Νέα Μάκρη, τηλ. 2294098500.

147