STONEWALL NOISE ORCHESTRA: “Salvation”

Οι Σουηδοί ξανάρχονται. Αυτή τη φορά, να εκπροσωπούνται από τους Stonewall Noise Orchestra, εν συντομία S.N.O. To “Salvation” είναι τέταρτη τους δουλειά και είναι άκρως ενδιαφέρουσα και ώριμη.

Όντας γεννημένοι από τις στάχτες των Demon Cleaner και με παλαιά μέλη των Greenleaf, η αρτιότητα του αποτελέσματος είναι δεδομένη. Ο ήχος εμπνευσμένος από τα 70s με επιρροές από Deep Purple και Blue Cheer ως τους πρώιμους Black Sabbath και με αρκετή δόση Αμερικάνικου hard rock, οι S.N.O μπλέκουν τα παλιά με τους νέους desert/stoner ήχους, που έκαναν διάσημους οι Queens of The Stone Age και Monster Magnet, με αποτέλεσμα πολύ όμορφες μελωδίες, όπως τα “New Age Inc” και “Chemical Sky”.

Ήδη βλέποντας το εξώφυλλο είχα καταλάβει τι με περιμένει και είμαι πολύ χαρούμενος, που έστω και λίγο αιφνιδιάστηκα από το εύρος του μουσικού τους προσανατολισμού, που μπορεί να ικανοποιήσει τους οπαδούς των Spiritual Beggars, τους πιο ροκ stonerάδες, ακόμα και κάποιους πιο classic metalheads, που θα ευχαριστηθούν ακούγοντας τα “Die die die” και “Monsson song”,  το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα του δίσκου.

Η μεγάλη στιγμή, όμως έρχεται με την κομματάρα “Empire” και αποδεικνύουν περίτρανα την υπεροχή των Σουηδών, πλέον στην κορυφή της μουσική ευρωπαϊκής πυραμίδας.
Εύγε!

Υ.Γ. Μην ξεχάσω το τελείωμα του δίσκου με το εκπληκτικό “Dead Eden”, που φέρνει στα αυτιά σου και μια μυρωδιά νότιου ήχου.

815

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.