A LIFE DIVIDED: “The Great Escape”

Electro rock χαριτωμενιά από Γερμανία πλευρά, από ένα σχήμα που μετράει πλέον μια δεκαετία στο χόρο.

Οι πρώην Cydonian λοιπόν, παρουσιάζουν το τέταρτο τους full length ως A Life Divided και σε γενικές γραμμές εξακολουθούν να ακούγονται ευχάριστα, κάνοντας αυτό που ξέρουν καλά (και ίσως κάπως καλύτερα στην προκειμένη).

Στο “The Great Escape” θα συναντήσετε μια μίξη The Rasmus και My Insanity συν μια essence από Threshold (!), κυρίως ελέω της χρήσης χορωδιακών περασμάτων στα κομμάτια. Το μεγάλο ατού των A Life Divided ήταν πάντα η χρήση μελωδίας, κάτι που στο νέο τους πόνημα αποτυπώνεται στο μέγιστο βαθμό.

Το single “The Last Dance” είναι αρκετά αντιπροσωπευτικό για το τι θα ακούσετε από τους A Life Divided, μόνο που φρόνιμο είναι να μην εστιάσετε μονάχα σε αυτό. Συνθέσεις όπως “The Lost”, “Clouds of Glass”, “Foreign Rain” και “Perfect Day” δεν πρέπει να περάσουν στο “ντούκου”, ενώ γενικά ο νέος τους δίσκος σα σύνολο έχει αρκετά να δώσει (για το είδος πάντα).

Εν ολίγοις, μια ευχάριστη πρόταση, με ανάλαφρες συνθέσεις που είτε πάνε περισσότερο προς το rock, είτε φλερτάρουν έντονα με το pop, αξίζει προσοχής από τους fan του είδους.

526

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.