CNOC AN TURSA: “The Giants of Auld”

Η αρχή μας βάζει σε ένα κλίμα folk. Το εξώφυλλο μαρτυρεί το ίδιο με το artwork να απεικονίζει έναν αρχαιολογικό χώρο, χιονισμένο και σκεπασμένο από γκρίζα σύννεφα.

Το δεύτερο τραγούδι “Lion of Scotland”, με κάνει να νιώσω πόσο πολύ αγαπάνε οι highlanders Cnoc An Tursa, το Σουηδικό death metal με τις απαραίτητες ηχητικές προσθέσεις πλήκτρων με θέματα λίγο πιο παραδοσιακά του τόπου, όπου συνθέτουν τη μουσική τους.

Μου θυμίζουν πολύ το ξεκίνημα των In Flames και με κάνουν κάποιες στιγμές να νοσταλγώ την εποχή που υπήρχαν οι Dissection. Και τους δεύτερους τους βάζω στην εξίσωση λόγω των black metal κιθαριστικών περασμάτων, που φέρνουν στο μυαλό ακόμα και Moonspell, “Wolfheart” περιόδου ή ακόμα και στιγμές από τους δικούς μας Rotting Christ…

Ευχάριστο, αν και εκτός εποχής και καλοπαιγμένο. Ατμοσφαιρικό μαύρο death metal, με αρκετές διαφορετικές επιρροές και ομολογώ είναι εμπνευσμένο. Ντεμπούτο album, από τα χέρια του Chris Fielding (Napalm Death, Electric Wizard) για λογαριασμό της Candlelight.

Καλωσορίσατε στην παρέα μας, φίλοι σκωτσέζοι. Αγάπησα το “The Spellbound Knight” και αν και είχα πολύ καιρό να ακούσω τέτοια πράγματα, χάρηκα πολύ. Τίμια προσπάθεια, αν και καθόλου πρωτότυποι, αφού παρόμοια πράγματα έχουν κάνει πολλοί γείτονες τους Ιρλανδοί, σαν τους Primordial και Cruachan.

Ρωτάω το google και ανακαλύπτω πως Cnoc An Tursa σημαίνει “Ο Λόφος της Λύπης” και εκεί βρίσκεται το μονολιθικό μνημείο που απεικονίζει το εξώφυλλο του “The Giants of Auld”, το οποίο μάλιστα, είναι και αρχαιότερο του Stonehedge.

519

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.