SARATAN: “Martya Xwar”

Ώπα! Έβγαλαν οι Sepultura νέο δίσκο με τον Max πάλι στα φωνητικά. Ουπς! Saratan λέγεται το συγκρότημα, αλλά τα παιδιά κοιμούνται αγκαλιά με βινύλια του “Arise”.

Από την Πολωνία μας έρχονται οι Death-thrashers Saratan και το τρίτο τους album, ονομάζεται “Martya Xwar”. To πρώτο κομμάτι είναι ορχηστρικό και δίνει αμέσως το feeling του δίσκου και μας προετοιμάζει για μια βόλτα στη Μέση Ανατολή! Το ωραίο είναι ότι η εισαγωγή αυτή έχει τίτλο Τσάι στη Σαχάρα (“Taj-e Sahra”).

Αν αγνοήσεις λοιπόν, την απίστευτη ομοιότητα με τους Βραζιλιάνους συναδέλφους τους, τότε θα ακούσεις έναν όμορφο δίσκο ηχογραφημένο σε 5 διαφορετικά studio με αποτέλεσμα κάτι πραγματικά όμορφο.

Το πολύ ωραίο 7-λεπτο “Silent Sound of Mourning” που σπάει στη μέση με μελωδίες από πιάνο είναι ίσως η καλύτερη στιγμή της δουλειάς αυτής. Βιολιά έρχονται και φεύγουν σε διάφορες στιγμές, όπως επίσης και μια γλυκιά γυναικεία φωνή, η οποία αρχικά εμφανίζεται στο “Mastema”. Τα τύμπανα είναι σε εξωφρενικές ταχύτητες και οι κιθάρες είναι σαν να τις οδηγεί ο Andreas Kisser.

Μην περιμένεις, αγαπητέ ακροατή κάτι πολύ καινούργιο, αλλά η άμμος της Σαχάρα έχει δώσει άλλο τόνο στο “Martya Xwar”, ώστε να γίνει ευχάριστο και όμορφο μέχρι το τέλος, όπου το “Asmodea”, με τη βοήθεια αυτού που έχω την εντύπωση πως είναι ούτι, σε ανεβάζει στη ράχη της καμήλας.

Αξίζει τον κόπο να το ακροαστείς! Και για να σε βοηθήσει να πειστείς το group σου ετοίμασε ένα video για το “Ba’al Zevuv”.

491

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.