OZZY: “Δεν αφορούν όλα τα κομμάτια των Black Sabbath το διάολο και ούτε είναι όλα heavy metal!”

Πρόσφατα ο frontman των Black Sabbath έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα New Zealand Herald, μιλώντας εφ όλης της ύλης.

Ο “Prince of Darkness” λοιπόν, αρχικά ξεκαθάρισε τη σχέση των Black Sabbath με το διάολο και το heavy metal:
“Δεν αφορούν όλα τα κομμάτια των Black Sabbath το διάολο και ούτε είναι όλα heavy metal! Το “Changes” για παράδειγμα είναι ένα πολύ όμορφο τραγούδι και δεν ανήκει στις παραπάνω κατηγορίες! Είναι κρίμα που οι περισσότεροι θεωρούν πως τραγουδάω είτε για το διάολο, είτε για τον Iron Man!”

Παράλληλα, μίλησε για το κλίμα στις ηχογραφήσεις:
“Αυτό που έχει αλλάξει είναι πως είμαστε όλοι νηφάλιοι, με αποτέλεσμα να αποφεύγονται συγκρούσεις και καυγάδες! Πλέον σημασία έχει η μουσική και μόνο!”

Για την κατάσταση της υγείας του Iommi:
“Ήταν πολύ δύσκολο για τον ίδιο, αλλά ύστερα από καιρό θεραπείας είναι πολύ καλύτερα! Πάντως, παρά την κατάστασή του και τα προβλήματά του, εξακολουθεί να γράφει σπουδαία riff!”

Για την απόφαση ηχογράφησης νέου album:
“Έχουν περάσει πάνω από 30 χρόνια από τότε που ουσιαστικά δούλεψα με τη μπάντα! Είχαμε δοκιμάσει βέβαια και παλαιότερα, αλλά δεν έβγαινε κάτι καλό… Για κάποιο περίεργο λόγο πάντως, όλοι θεωρήσαμε πως τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή και το ότι έχουμε ήδη στα χέρια μας 15 νέα τραγούδια, σημαίνει πως είχαμε δίκιο!”

ενώ, σε ότι αφορά το νέο υλικό δήλωσε:
“Οι Black Sabbath είναι μοναδικοί διότι πολύ απλά ποτέ δεν χρησιμοποιούσαν κάποια μανιέρα για να γράψουν τραγούδια! Πάντα ήμασταν απρόβλεπτοι! Ελπίζω μόνο να μην απογοητεύσουμε τους ανθρώπους που περίμεναν κάτι νέο από εμάς όλα αυτά τα χρόνια!”

164