RAGNAROK: “Malediction”

Με σχεδόν είκοσι χρόνια πορείας και το “Malediction” το έβδομο album τους, οι Ragnarok συνεχίζουν να παρουσιάζουν κλασσικό και δυνατό black metal γι’ αυτούς που ζητούν έναν καλό standard δίσκο.

Σχεδόν thrash, βασισμένο στα “διαφορετικά” riffs, original φωνητικά και καλή παραγωγή. Το “Malediction” δεν προσφέρει κάτι παραπάνω από ωμό και ταχύτατο black metal με επιρροές old-school, αυτό όμως δεν είναι κακό χάρη στη ποιότητα του. Όπως εύκολα γίνεται κατανοητό, με τα δέκα νέα κομμάτια που δούλεψαν οι Νορβηγοί αποδεικνύουν ότι έχουν ακόμα υλικό να διαθέσουν χωρίς αυτό να χρειάζεται να πρωτοτυπεί ή να ανακαλύπτει νέες πτυχές τους.

Καθόλου εκ του ασφαλούς, κάτι που θα μπορούσε κανείς να υποθέσει, οι Ragnarok ακούγονται φρέσκοι και το καταφέρνουν με ένα album στιβαρό, σίγουρο και αξιοπρεπές από άποψη επαγγελματικότητας, παραγωγής αλλά και συνθέσεων στο σύνολο τους. Μέσα στις καλύτερες στιγμές τους λοιπόν βρίσκεται και το “Malediction”, ένας απ’ τους πιο πιστούς στους οπαδούς δίσκους από κλασσική black μπάντα για το 2012.

446