STREET DOGS

Σουηδία 2008. Δουλεύοντας σε ένα εργοστάσιο ανταλλακτικών αυτοκινήτων, ο μετανάστης Δημήτρης Μαρσέλος απαντάει σε μια ερώτηση ενός διαγωνισμού για μια διπλή πρόσκληση σε συναυλία των Flogging Molly και κερδίζει.

Παίρνει μαζί το φίλο του, Βασίλη και πηγαίνει σε ένα αθλητικό χώρο να παρακολουθήσει αυτό το όμορφο Live.



Support act ήταν ένα συγκρότημα που δεν ήξερα τότε, αλλά ο γεμάτος ενέργεια ήχος του Celtic punk τους με είχε χαροποιήσει. Ο τραγουδιστής να τρέχει πάνω κάτω, να σκαρφαλώνει πάνω σε πελώρια ηχεία και να με κάνει να λέω, τι κάνει ρε ο άθρωπας, θα πέσει με τα μούτρα.

Οι Σουηδοί χόρευαν πίνοντας μετά βδελυγμίας μπίρα και εγώ μαζί τους έβλεπα για πρώτη φορά αυτό το όμορφο σύνολο.

To όνομα τους είναι Street Dogs και ψάχνοντας μετά στοιχεία της ταυτότητας τους, είπα “Όχι, ρε π**στη μου!, αυτός ήταν ο πρώτος τραγουδιστής των Dropkick Murphys”.



To 1998 o Mike McColgan άφησε τους Dropkick Murphys για να κυνηγήσει το επαγγελματικό του όνειρο. Αποφάσισε λοιπόν, να ενταχθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα της Βοστώνης και να κατεβάζει γατάκια από τα δέντρα της πόλης.

Το 2002 όμως, το χτικιό που λέγεται μουσική τον είχε καταφάει και αναγκάστηκε να το ικανοποιήσει ξαναπαίρνοντας το μικρόφωνο στα χέρια του και σχηματίζοντας τους Street Dogs.



Παρέα με τον φίλο του από τους Dropkick Muprhys, Jeff Erna στα τύμπανα και τους Rob Guidotti και Bill Close σε κιθάρα και μπάσο αντίστοιχα, ηχογράφησαν ένα demo με επτά κομμάτια με σκοπό να βρουν “φωλιά” σε κάποια εταιρία.

Αλλάζοντας το μπάσο με τον Michelle Paulhus υπογράφουν συμβόλαιο με την CrossCheck Records και μπαίνοντας στο studio για να ντεμπουτάρουν δισκογραφικά, αλλάζουν πάλι τα δάκτυλα που ακουμπούν τις μπασογραμμές. Ο Johnny Rioux θα γίνει μπασίστας των Street Dogs και το “Savin Hill” θα έχει παραγωγό τον ex-The Mighty Mighty Bosstones, Nate Albert και θα περιέχει ως guests τους Al Barr και Ken Casey των  Dropkick Murphys. To album θα κάνει επιτυχία και θα στείλει σε περιοδεία τους Dogs με τους Flogging Molly.



To 2004 o McColgan πήρε άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, με σκοπό να αφοσιωθεί στην δημιουργία ενός δεύτερο full length album, με τίτλο “Back To the World”. Στην κιθάρα αυτή τη φορά είναι ο Marcus Hollar. Στο κόλπο θα μπει και δεύτερη κιθάρα κρεμασμένη στον ώμο του Tode Bean III και τα τύμπανα θα αναλάβει ο Joe Sirois (The Mighty Mighty Bosstones).

Η επιτυχία είναι ακόμα μεγαλύτερη αυτή τη φορά και έστειλε τους Dogs για συναυλίες με μπάντες, όπως οι Social Distortion, Tiger Army, Bad Religion και Bouncing Souls, φτάνοντας τον επόμενο  χρόνο να κάνουν και περιοδείες ως headliners.



Το όνομα τους έχει αρχίσει να ακούγεται πιο δυνατά, παίζουν μαζί με τους Rancid και το 2006 εισέρχονται πάλι σε studio για την παραγωγή του, “Fading American Dream” από τον Ted Hutt (Flogging Molly, Madcap, The Bouncing Souls).

Τον Φεβρουάριο του 2007 σε μια συναυλία τους στην Ομάχα, ο Johnny Rioux καταρρέει πάνω στη σκηνή και ο McColgan σταματάει το show και καλεί τους τραυματιοφορείς, αλλά ευτυχώς για τον ίδιο και την μπάντα δεν ήταν κάτι σοβαρό και το tour συνέχισε κανονικά.



Το 2008 οι Street Dogs μετακομίζουν στην Hellcat Records και με τον Ted Hutt και πάλι στη θέση του παραγωγού ηχογραφούν το τέταρτο album τους, “State of Grace” και δύο χρόνια αργότερα θα έρθει και η σειρά του “Street Dogs”.

Όντας προερχόμενος από τα λαϊκά στρώματα, ο Mike προμοτάρει φιλανθρωπικές οργανώσεις μέσω των συναυλιών του και γράφοντας και τραγουδώντας δίνει τη δική του μάχη ενάντια στην κοινωνική ανισότητα.

Οι Street Dogs αναμένεται σύντομα να κυκλοφορήσουν DVD και CD live στην Βοστώνη και επισκέπτονται την Αθήνα στις 29 Νοεμβρίου, ημέρα Πέμπτη για ένα εκρηκτικό live στο Κύτταρο!
Be There!





1030

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.