9MM: “Volle Kraft Voraus”

Σκλατς… και ανοίγει η πρώτη lager για την ακρόαση του δίσκου των Γερμανών 9MM “Volle Kraft Voraus” που σημαίνει “ολοταχώς”.

Σπινταριστό metal, με χορωδιακά chorus και διάθεση για χορό και πιώμα. Επιτέλους, έρχεται στα χέρια μου ένα γερμανόφωνα δημιούργημα, που δεν με κάνει να βάλω δάκτυλο. Στο λάρυγγα εννοείται!

Ο δίσκος διακατέχεται από μια όμορφη punk διάθεση που σου φτιάχνει το κέφι. Ξεκινάει  με το “Geh mir aus den Augen”, που διαθέτει και video clip μας δείχνει ότι οι κιθάρες έχουν την τάση να σολάρουν ακατάπαυστα, αλλά όχι ενοχλητικά. Το δεύτερο κομμάτι “Jetzt feiern wir mit Freunden” (“Τώρα γιορτάζουμε με φίλους”), με ήχους τσουγκρίσματος προς το τέλος μας είναι αυτό ακριβώς που εκφράζει το κλίμα αυτού του album.

Το καλύτερο και ομώνυμο του δίσκου “Volle Kraft Voraus” είναι αυτό που πρέπει να φωνάζουμε και να κοιτάμε συνεχώς μπροστά. Ολοταχώς, με ένα σύνολο κομματιών, που σου δίνει ατελείωτη ενέργεια και αποδεικνύει ότι αν η μουσική είναι ευχάριστη μέχρι και η γερμανική γλώσσα γίνεται εύπεπτη.

Δυστυχώς, αν και αξιοπρεπές και καλοπαιγμένο δεν είναι σε καμιά περίπτωση κάτι το καινούργιο. Οι τύποι σίγουρα αγαπάνε τους Tankard, έχουν ακούσει punk rock και έχουν πιει μπίρες με τους Running Wild και τους Grave Digger.

Αν αυτό που ψάχνεις είναι κλασικά και απλά πράγματα και ξέρεις και γερμανικά, είσαι το target group αυτού του δίσκου.

Αξιοπρεπές, αστείο και χαρούμενο, αλλά κοινότυπο.

477

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.