RHYME: “The Seed and the Sewage”

Στα μουσικά χνάρια των Hardcore Superstar κινούνται οι Rhyme και το “The Seed and the Sewage” αποτελεί τη δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά τους.

Μπορεί το εν λόγω είδος να μην έχει την ανταπόκριση που είχε μέχρι και πριν λίγα χρόνια, αλλά οι Rhyme το αντιπροσωπεύουν αρκετά καλά, rockάροντας μέσα από δέκα δικές τους συνθέσεις, συν μιας (ομολογουμένως ενδιαφέρουσας) διασκευής στο “Wrong” των Depeche Mode.

Το δελτίο τύπου θέλει τους Rhyme να έχουν στοιχεία ‘90s metal (εννοώντας το nu metal), αλλά προσωπικά δεν τα βλέπω και το ότι έχουν μοιραστεί τη σκηνή με τους Papa Roach μου κάνει εντύπωση (από μουσικής άποψης), αλλά τουλάχιστον πέφτει μέσα στα υπόλοιπα: hard rock και southern rock. Στιχουργικά πάντως δεν πρόκειται για τελείως χαβαλέδες, οπότε μην περιμένετε κάποιο συνεχόμενο party attitude.

Ηχητικά μη φανταστείτε πρωτότυπα πράγματα, μιας και δεν παρεκκλίνουν από τις ήδη γνωστές συνταγές, αλλά ολόκληρο το album ακούγεται αρκετά ευχάριστα, με τα “Manimal”, “The Hangman”, “Slayer to the System”, “Party Right” και “Nevermore” να ξεχωρίζουν σε σχέση με τα υπόλοιπα κομμάτια, ενώ αρκετά καλή είναι και η προαναφερθείσα διασκευή στο “Wrong” των Depeche Mode.

Προσωπικά στη δισκοθήκη μου θα βάλω το “The Seed and the Sewage” δίπλα από μπάντες όπως Hardcore Superstar και The Quill, ενώ δε θα βρίσκονται ιδιαίτερα μακριά και οι The Answer. 

441

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.