PANDORA’S BOX: “Pandora’s Box”

Ξαφνικά αυτό το βροχερό Σάββατο που μας πέρασε, κάθισα να ακούσω με ευχαρίστηση ένα δείγμα μιας τοπικής μπάντας από την Λάρισα, που κινείται στον χώρο του μελωδικού progressive metal.

Το έχω ξαναπεί σε ότι αφορά το progressive: είναι γενικότερα από τα δυσκολότερα είδη για να καταπιαστεί κάποιος και η προσπάθεια και μόνο χρίζει συγχαρητηρίων και ειδικής μνείας. Τώρα όσον αφορά το αποτέλεσμα, είναι αρκετά δύσκολο, έχοντας σκίσει τα αυτιά σου στην κυριολεξία τόσα χρόνια με τα μεγαθήρια του χώρου, να ξεφύγει από την μετριότητα. Δεν είναι όμως και ακατόρθωτο.

Αυτό πιστεύω και για την εν λόγω μπάντα, που της εύχομαι από καρδιάς να προσπαθήσει περισσότερο , να συνεχίσει και να εδραιωθεί στον χώρο. Τα παιδιά κάνουν πραγματικά μια αξιόλογη προσπάθεια, την οποία αν φροντίσουν να την διανθίσουν με περισσότερη πρωτοτυπία, τότε είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουν. Τα “Preface”, “Into My Eyes”, “Lost Love”, “Rapid Alteration” και “Crimes Of Love”, με κάνουν να αισθάνομαι την θέληση και την πυγμή των παιδιών να πετύχουν πολλά και φαίνεται ότι με την πάροδο του χρόνου έχουνε αρκετές πιθανότητες να το καταφέρουν.

Μπορεί από το κουτί της Πανδώρας, όπως λέει η μυθολογία μας να είχαν ξεπηδήσει όλα τα δεινά του κόσμου, η μπάντα όμως μπορεί να εκμεταλλευτεί την ονομασία του και να βγάλει από το κουτί αυτό όλη την εύλογη προσπάθεια και αγάπη για την μουσική αυτή.

456