SKYCLAD: “In The… All Together”

Νέα κυκλοφορία και για τους Skyclad οι οποίοι επιστρέφουν με το δωδέκατο τους studio δίσκο, ο οποίος έχει τίτλο “In The… All Together”. Μουσικά ο δίσκος περιέχει όλα τα στοιχεία που έκαναν τους Skyclad αγαπητούς σε πολύ κόσμο, άσχετα αν δε γνώρισαν ποτέ την εμπορική επιτυχία.

Δηλαδή γρήγορες, σε σημεία, κιθάρες, folk μελωδίες, το πάντα παρών βιολί ενώ δε μπορούμε να μην αναφερθούμε στους πάντα έξυπνους και καυστικούς στίχους.

Η κυκλοφορία αυτή είναι πολύ κοντά στον προηγούμενο τους δίσκο “A Semblance Of Normality” ενώ κάθε προσπάθεια σύγκρισης με πιο παλιούς δίσκους κρίνεται άσκοπη. Ο λόγος; Η μη ύπαρξη του Martin Walkyier πίσω από το μικρόφωνο. Οι οπαδοί των Skyclad γνωρίζουν πόσο μεγάλο πλήγμα ήταν η φυγή του Walkyier από το συγκρότημα. Αλλά αυτό ίσως να είναι και προσωπικό κόλλημα. Ίσως … Αφήνοντας στην άκρη τις όποιες προσωπικές απόψεις και κρίνοντας αντικειμενικά το δίσκο, αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι ότι πρόκειται για μια αξιόλογη κυκλοφορία που δε νομίζω ότι θα αφήσει κάποιον οπαδό του συγκροτήματος ανικανοποίητο.

Δημήτρης Καρβούνης

484