DUNDERBEIST: “Songs of the Buried”

“Dunderbeist”, όπως ήδη φαντάζεστε, σημαίνει “Thunder Beast”, και αποτελεί το όνομα της συμπαθέστατης αυτής μπάντας από τη Νορβηγία. 

Από το 2008 μέχρι και σήμερα, δισκογραφούν τακτικά, έχοντας τέσσερα full length στο ενεργητικό τους και ένα EP. Το “Songs of the Buried” συνεχίζει μουσικά από εκεί που σταμάτησε το “Black Arts & Crooked Tails”, έχοντας παράλληλα μια πιο prog χροιά (κάτι το οποίο εύστοχα αναφέρεται και στο δελτίο τύπου).

Αρκετά πολύπλευρο σαν αποτέλεσμα, αλλά για να ανακαλύψεις τις πραγματικά καλές πτυχές του, χρειάζεται αρκετές ακροάσεις, μιας και αρχικά μπορεί να σου δώσει μια συγκεχυμένη πρώτη εντύπωση. Έντονη είναι και η αίσθηση της “ατμόσφαιρας” στο album, η οποία όμως σε σημεία μάλλον δεν είναι η επιθυμητή. 

Highlights του “Songs of the Buried” αποτελούν τα “Father Serpent”, “Enter Exile”, “Four of the Seven” και το ομώνυμο, αν και ελέω μικρής σχετικά διάρκειας (34 λεπτά) ακούγεται ολόκληρο ιδιαίτερα ευχάριστα και με περισσή ευκολία. Ένα ακόμη θετικό στοιχείο είναι η παραγωγή δια χειρός Alan Douches (Mastodon, Converge, Kvelertak κτλ).

Το νορβηγικό σεξτέτο για μια ακόμη φορά έβγαλε έναν καλό δίσκο, που μπορεί τελικά να μη φτάσει στα αυτιά των πολλών, αλλά σίγουρα αποτελεί μια ακόμη θετική προσθήκη στην ήδη καλή δισκογραφία τους.

481

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.