MAHAKALA

Με αφορμή την ηχογράφηση του νέου τους album “Devil’s Music” στα Sierra Studios, αλλά και το επερχόμενο Live τους στο Gagarin στις 30 Νοεμβρίου, με τους Lord 13 και 1000mods, ήρθαμε σε επαφή με τον μπροστάρη της μπάντας, Δημήτρη Κ, για να υμνήσουμε παρέα τον Σατανά.

Καλησπέρα, Δημήτρη! Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου. Θα ήθελα αρχικά να μου παρουσιάσεις τους Mahakala, για αυτούς που ίσως να μην γνωρίζουν για εσάς!
Οι Mahakala υπάρχουν από το 2005. Έχουμε κυκλοφορήσει 2 EPs, το ομώνυμο του 2007 στην Ισπανική Parade Records και το “Pact With The Devil” του 2009 που ήταν μια limited αυτοχρηματοδοτούμενη κυκλοφορία. Παίζουμε σατανικό metal μεταφέροντας το μήνυμα του διαβόλου και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για όσο αντέχουμε.

Τι σημαίνει Mahakala και ποια η σκέψη πίσω από την επιλογή αυτού του ονόματος;
Mahakala σημαίνει “Το απέραντο μαύρο” και είναι αυτό ακριβώς που λέει. Μια μαύρη τρύπα στο σύμπαν της metal μουσικής. Ρουφάμε ενέργεια από οτιδήποτε μας περιστοιχίζει και γράφουμε σατανική μουσική. Το όνομα το χρωστάμε στον Jim από τους Lord 13 που μια νύχτα πιώματος πέταξε την ιδέα.

Ποιες είναι οι μουσικές που έχουν επηρεάσει τον ήχο των Mahakala;
Όλο το metal, πραγματικά! Γουστάρουμε τους Blue Oyster Cult και τους Rush όσο και τους Slayer ή τους Megadeth. Μπορώ ωστόσο να αντιληφθώ ότι ώρες ώρες παθαίνουμε κάτι εξωφρενικές Black Sabbath ονειρώξεις. Είναι το φετίχ μας!

Η δυναμική παρουσία σας στη σκηνή είναι το υπερατού σας. Πως αντιλαμβάνεστε την ενέργεια του κόσμου στις συναυλίες σας;
Στα live παίρνεις ότι δίνεις. Εμείς δίνουμε ενέργεια και την εισπράττουμε πίσω. Είναι το ναρκωτικό μας αυτό. Είμαστε εν τω μεταξύ και πωρωμένοι με την μουσική μας οπότε αν έχουμε κέφι, μας είναι εύκολο να το βγάλουμε προς τα έξω. Αν μας “κάτσει” καλή βραδιά, ο χώρος “γεμίζει” με feelings. Είναι πολύ δύσκολο να στο εξηγήσω.

Φτάνει η στιγμή της μεγάλης συναυλίας. Πως φαντάζεσαι την νύχτα εκείνη στο Gagarin με τους Lord 13 και τους 1000mods;
Πάνε χρόνια απ’ όταν παίξαμε τελευταία φορά στο Gagarin και ήμασταν πραγματικά κομμάτια για να θυμηθώ οτιδήποτε (γέλια)! Οι Lord και οι Χιλιομοδίτες είναι πραγματικοί ογκόλιθοι αλλά θα λογαριαστούμε στο stage. Αυτά δεν χάνονται!

Η ελληνική σκηνή, ειδικά αυτή που είναι επηρεασμένη από τον αμερικάνικο νότο, έχει ανέβει πολύ ποιοτικά και συνέχεια ακούμε όμορφες προσπάθειες. Γιατί πιστεύεις έχει συμβεί αυτό;
Η ελληνική σκηνή μου φαίνεται ήπιε πολλά τσιγάρα τα τελευταία χρόνια! Δεν εξηγείται αλλιώς. Είμαστε και λίγο Αμερικανάκια από την φύση μας, βγήκε και το “Blast Tyrant” των Clutch… Ε, καταλαβαίνεις δεν ήθελε και πολύ.

Το ομώνυμο σας ΕΡ ήταν ένας ηλεκτρικός οδοστρωτήρας. Τώρα είστε στο studio και ηχογραφείτε το “Devil’s Music”. Πως πάνε οι ηχογραφήσεις και πότε να περιμένουμε να είναι έτοιμο; Πως είναι να δουλεύεις σε μια ατμόσφαιρα σαν αυτή του Sierra Studios;
Το “Devil’s Music” είναι ολοκληρωμένο και θα κυκλοφορήσει το Φεβρουάριο του 2013. Σε λίγο καιρό θα ξέρετε όλες τις λεπτομέρειες. H επιλογή του Sierra, όπως και του Στέλιου Εφεντάκη ως παραγωγού, έγιναν με γνώμονα να κάνουμε πραγματικότητα την ηχογράφηση που ονειρευόμασταν από μικρά παιδιά. Εσώκλειστοι σε ένα τεράστιο χώρο με προδιαγραφές, με τα μηχανήματα και με τους ανθρώπους που θέλουμε. Έγιναν όργια όπως καταλαβαίνεις!

Ο τίτλος του νέου δίσκου είναι σαρκαστικός; Επιβεβαίωση στην Εκκλησία που κατηγορεί κατά καιρούς την αγαπημένη μας μουσική;
Χαίρομαι που το έπιασες, είσαι μάλλον ο πρώτος. Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό. Το “Devil’s Music” είναι concept album. Η ιστορία μιλάει για έναν τύπο που πουλάει την ψυχή του στον διάβολο και ανακαλύπτει τον άλλο του εαυτό μέσα από μια βιβλική περιπέτεια. Παίζουμε την μουσική του διαβόλου τελικά. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Τι όνειρα έχεις για τους Mahakala και ποια τα σχέδια σας για το άμεσο μέλλον;
Όνειρα πολλά. Θα ήταν γαμώ να κάνουμε ένα tour με τους Motorhead, να δούμε λίγο πως είναι να κάνεις αυτήν την δουλειά αντρίκια (γέλια)! Σχέδια ακόμα περισσότερα. Την κυκλοφορία μας θα ακολουθήσουν σίγουρα πολλά live, ίσως κι ένα μικρό tour. Γράφουμε συνέχεια μουσικές και το σημαντικότερο είναι να δημιουργούμε χωρίς σταματημό. Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να σας δούμε όλους να κάνετε το sign of the horns.

Ήρθε η ώρα του Γιάννη Βαλαώρα. Εν συντομία, απευθύνεσαι στους αναγνώστες του Rockway.gr και περνάς το δικό σου μήνυμα, χωρίς παρεμβάσεις και λογοκρισία.
Τον Φεβρουάριο του 2013, όπως σου είπα, κυκλοφορεί το “Devil’s Music” και είναι ένας φόρος τιμής σε ότι μας έκανε να αγαπήσουμε το metal. Πρέπει να το ακούσετε στην μέγιστη δυνατή ένταση και να το αφήσετε να σας κυριεύσει. Πουλήστε την ψυχή σας στον διάβολο αλλά προσοχή στην συμφωνία. Αυτός ο μπάσταρδος δεν αστειεύεται!

445

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.