THE ROSEWOOD BROTHERS: “I Got Mine Woman/ Pray For A Better Day” 10"

Πόσο χαίρομαι να ακούω τέτοιες πολύ καλά δουλεμένες προσπάθειες από εγχώριους μουσικούς. 

Οι The Rosewood Brothers γεννήθηκαν το 2009 βασιζόμενοι στον παραδοσιακό αμερικάνικο blues ήχο με αναφορές από άλλα μουσικά είδη των προηγούμενων δεκαετιών. Στοιχεία funk, soul και jazz είναι παραπάνω από εμφανή στα τραγούδια τους.  

Το 10ιντσο αυτό κυκλοφορεί με την υποστήριξη της τίμιας The Lab Records και τα παιδιά έχουν αρχίσει τις εμφανίσεις για την προώθηση του.

H δουλειά αποτελείται από 2 μόνο τραγούδια. Το πρώτο, “I Got Mine Woman”, είναι σκεπασμένο από σκόνη που κάποιος άνεμος έφερε από το Nashville και φέρει ως σφραγίδα την δυναμική παρουσία της Jenny K στα φωνητικά, καθώς και την εμφάνιση της φυσαρμόνικας του Γιώργου Κατσάνου.

Το δεύτερο, “Pray For A Better Day”, είναι πιο αργό και χορευτικό και ενδείκνυται για μερικές αργές στροφές με κάποια όμορφη γυναίκα, με τους ήχους του Hammond να βγαίνουν απαλά από τα πλήκτρα του Νίκου Κόρπα και την κομβική παρουσία των πνευστών, να σας φέρνουν πιο κοντά.

Έχω την εντύπωση πως σε ένα από τα επόμενα live τους, θα το αποκτήσω χωρίς δεύτερη σκέψη, ελπίζοντας στο ότι συνδράμω στην δημιουργία κάποιου νέου full length.

Δυστυχώς, έχουμε να κάνουμε με ένα σφηνάκι μουσικής ομορφιάς που όταν τελειώνει θα ήθελες να είναι σε μεγαλύτερη μεζούρα σερβιρισμένο με λίγο πάγο σε old fashioned χαμηλό ποτήρι, έτσι όπως αρμόζει σε ένα καπνιστό single malt Scotch whisky.

Υ.Γ. Αν θέλετε να νιώσετε τα vibes τους μπορείτε στο παρακάτω link να κατεβάσετε την προηγούμενη δουλειά τους “Homemade Music”. ( http://therosewoodbr.bandcamp.com )

464

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.