DANGER ZONE: “Undying”

Όταν ο κιθαρίστας Roberto Priori ξεκίνησε τους DANGER ZONE στις αρχές της δεκαετίας του ’80 κανένας δεν πίστευε πως οι Ιταλοί θα κατάφερναν να επιβιώσουν μέχρι σήμερα.

Κατά τις πρώτες ημέρες της ζωής τους η μπάντα ηχογράφησε διάφορα demos και πέρασε από πολλές αλλαγές στο line up, μέχρι την κυκλοφορία του ντεμπούτο “Victim Of Time” το 1984. Η καταξίωση όμως ήρθε αρκετά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 1987, όταν απέκτησε μεγαλύτερη προσοχή στην Ιταλία από το κοινό αλλά και τα media  και στη συνέχεια με ζωντανές εμφανίσεις σε μερικά φεστιβάλ.

Την άνοιξη του 1988 οι DANGER ZONE άνοιξαν τις συναυλίες για τους θρυλικούς Saxon στην Βερόνα. Η μπάντα ήρθε σε επαφή με τον γνωστό manager Francesco Sanavio ο οποίος τους πρόσφερε συμβόλαιο και ένα σχέδιο για να διεισδύσει η μπάντα στην Αμερικάνικη αγορά! Το σχέδιο ήταν να κυκλοφορήσουν έναν δίσκο σύμφωνο με τα Αμερικάνικα επαγγελματικά πρότυπα ηχογράφησης.

Για να πάρει μια πρώτη γεύση από την αμερικανική Rock σκηνή η μπάντα έπαιξε στο διάσημο Whiskey A Go Go στο Λος Άντζελες το καλοκαίρι του ’88. Από τον Ιούνιο έως και τον Οκτώβριο του 1989 κράτησαν οι ηχογραφήσεις για το “Line Of Fire” με την μίξη να γίνεται από τον Stephan Galfas στη Νέα Υόρκη ο οποίος είχε την βοήθεια του Νoah Baron (Winger, Blackfoot) και του Mark Cobrin. Δυστυχώς όμως λόγω των καταστάσεων τότε το άλμπουμ δεν είδε ποτέ το φώς της ημέρας και τελικά κυκλοφόρησε το 2011 από την νεοσύστατη εταιρία Avenue Of Allies.

Οι Danger Zone βρέθηκαν ξανά μαζί το 2010 και άρχισαν να προβάρουν και να ηχογραφούν κάποια νέα τραγούδια από τα οποία τα δώδεκα προορίστηκαν για την νέα κυκλοφορία του συγκροτήματος. Έτσι λοιπόν το “Undying” έρχεται να δώσει το παρόν και να δυναμώσει ακόμα παραπάνω την Ιταλική μελωδική hard rock σκηνή. Με πρωτεργάτη τον βιρτουόζο της κιθάρας Roberto Priori οι Ιταλοί έρχονται να μας προσφέρουν απλόχερα έναν δυνατό δίσκο με πολλές μελωδίες, πιασάρικα ρεφραίν, φανταστική κιθαριστική δουλειά και καλογραμμένα τραγούδια που θα κάνουν όλους τους οπαδούς της συγκεκριμένης σκηνής να τρίβουν τα χέρια τους από ευχαρίστηση!

Το ομώνυμο τραγούδι που ανοίγει την αυλαία είναι ένα πολύ καλό και δυνατό hard rock τραγούδι με εμπνευσμένες μελωδίες και φανταστική κιθαριστική δουλειά από τον Roberto Priori. Ακούστε επίσης τα συγκλονιστικά και εντελώς 80’s “More Heaven Than Hell”, “Desire”, “The Dreaming” και “Stand Up” και θα ανακαλύψετε ένα πραγματικό διαμαντάκι!

573