JORN: "Spirit Black"

Απίθανος, μοναδικός, αξεπέραστος. Ο λόγος φυσικά για τον αγαπημένο μας τραγουδιστή, τον Νορβηγό JORN. Το έκτο άλμπουμ που κυκλοφόρησε με τίτλο “Spirit Black” είναι απλά φοβερό αφού ο Dio συναντά τον Coverdale και οι ερμηνείες του Jorn Lande είναι η μία καλύτερη από την άλλη.

Υπάρχουν βέβαια οι συνηθισμένες διασκευές που κάνει σε κάθε του άλμπουμ κι αυτήν την φορά την τιμητική τους έχουν οι Thinlizzy με το “The Sun Goes Down”(θα υπάρχει σαν bonus μόνο στα πρώτη ειδική έκδοση)  και η Tarja Turunen με το κομμάτι “I Walk Alone”.

Επίσης επαναηχογραφεί ένα παλιό τραγούδι που είχε πει με τους Vagabond το εξαίσιο “City in Between” στο οποίο συμμετείχε και ο κιθαρίστας των ΤΝΤ ο Ronnie Le Tekro.

Οι κιθάρες πραγματικά καίνε και γενικά όλοι οι μουσικοί που συμμετείχαν στο άλμπουμ έχουν δώσει μια εκρηκτική hard rock διάθεση που σε πολλά σημεία αγγίζει την metal τελειότητα.

Το “Rock and Roll Angel” είναι στην κορυφή των προτιμησεών μας αλλά και τα “Τhe Last Revolution”, “Road of the Cross”, “Spirit Black”,μαζί με το “Below” έχουν κερδίσει την λατρεία μας.

Σίγουρα το “Spirit Black” διεκδικεί θέση για τα κορυφαία άλμπουμ της χρονιάς και ευχόμαστε ο Νορβηγός να συνεχίσει να δημιουργεί τέτοια καταπληκτικά μεταλλικά ροκ αριστουργήματα.


468