FONTANELLE: “Vitamin F”

Είναι η δεύτερη φορά φέτος που ασχολούμαι με κάτι τέτοιο. Ανεβαίνω πνευματικό επίπεδο με το jazz fusion των Fontanelle και βρίσκω καινούργια παρέα για να διαβάσω τα αγαπημένα μου αστυνομικά μυθιστορήματα. Μετά το εκπληκτικό album των Trioscapes, ήρθε η ώρα να πάρω τη βιταμίνη μου.

“Vitamin F” και στην αρχή νομίζεις ότι μπαίνεις στον κόσμο του James Bond!

Περιέργως πως αυτό το ωραίο album κυκλοφορεί κάτω από την ασπίδα της Southern Lord (?!) και το σεξτέτο από το Portland, μου κρατάει ευχάριστη παρέα.

Μιας που δεν είμαι του χώρου, μαθαίνω κιόλας ότι οι άνθρωπες αυτοί είναι στη γύρα από το 1998. Σχηματίστηκαν από τον κιθαρίστα Rex Ritter και τον κιμπορντίστα Andy Brown αλλά παρόλα αυτά, το “Vitamin F” είναι το τρίτο τους μόλις album. Αυτό γιατί το 2002, ο Ritter έφυγε σε tour με τους Sunn O)) και οι Fontanelle μπήκαν στον πάγο.

Τα πλήκτρα έχοντας μοναδική space όρεξη παρασέρνουν και τα υπόλοιπα όργανα σε ένα ταξίδι στον Γαλαξία (όχι το super market), με τους ήχους του κλαρινέτου να δίνουν αυτοί την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποια ταινία του Jarmusch ή του David Lynch.

Η ίδια η μπάντα περιγράφει τη μουσική της ως 21st Century Fusion Rock και φλερτάρει πάρα πολύ με το kraut, όσο και με το space rock.

Αυτός ο δίσκος είναι ένας από τους τρόπους που θα διάλεγε κάποιος εγκεφαλικός τζαζάς για να προσηλυτίσει κάποιον σαν εμένα. Όσοι διαβάζετε και όσοι είστε ανοικτοί σε psychedelic ήχους, try it out!

493

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.