S-CORE: “Into the Deepest”

Οι S-Core είναι μία μπάντα που υφίσταται αισίως 14 χρόνια αλλά φέτος κυκλοφορούν μόλις το 3 τους άλμπουμ με τίτλο “Into The Deepest”.

Οι εν λόγω κύριοι μας έρχονται από την Γαλλία και δηλώνουν πως παίζουν power core. Πολλά έχουμε ακούσει και έχουμε δει, αλλά αυτή την ταμπέλα δεν την καταλαβαίνω και ακούγοντας την μουσική των S-Core αδυνατώ ακόμη περισσότερο να καταλάβω την υποδηλώνει. Τέλος πάντων, δεν υπάρχει λόγος να κολλάμε σε ονομασίες. Αν αυτό που παίζουν είναι καλό μπορούν να το πουν και συρτάκι-core αν θέλουν.

Ο δίσκος περιέχει μια κομματάρα με τίτλο “Betrayal”. Έπρεπε να φτάσω στο όγδοο κομμάτι του δίσκου για να δώσω λίγο παραπάνω σημασία σε αυτό που ακούω. Παραδόξως συνεχίζει με ένα επίσης καλό κομμάτι που ονομάζετε “The Threat”. Πριν από αυτά και μετά… η πλήρης αδιαφορία. Metalcore ήχος με πολλά χοροπηδητά, σουηδικές θα τολμούσα να πω μελωδίες σε πολλά σημεία και δυστυχώς τίποτα που να αξίζει περισσότερης σημασίας. Μου έμεινε ο μοντέρνος ήχος και μια πιο industrial αισθητική όσο μάλιστα πλησιάζουμε προς το τέλος. Επίσης μου έμειναν τα παγερά αδιάφορα φωνητικά που νομίζω ότι όχι μόνο δεν προσδίδουν κάτι στο όλο σύνολο αλλά κάνουν το τελικό αποτέλεσμα ακόμη πιο ρηχό. Κάτι για “φίλους των Crowbar” λέει στο press release αλλά μην ψαρώνετε. Ίσα ίσα που αν είστε φίλοι της παραπάνω μπάντας (όπως και εγώ) θα χτίσετε προσδοκίες στο μυαλό σας και μάλλον θα ξενερώσετε ακόμη περισσότερο ακούγοντας το “Into The Deepest”.

Στα θετικά είναι η παραγωγή και η βαρύτητα και ένταση που υπάρχει στα κομμάτια. Αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία και που θα κάνει αυτόν τον δίσκο καλό. Το μέτριος νομίζω ότι είναι ένας επιεικής χαρακτηρισμός για αυτή την δουλειά των S-Core. Και επίσης νομίζω ότι δεν χρειάζεται καν να μπείτε στον κόπο να ακούσετε κάτι που μουσικά δεν έχει να σας προσφέρει τίποτα. Σε περίπτωση που θέλετε να ασχοληθείτε, τα κομμάτια που ανέφερα προηγουμένως είναι αρκετά για την συλλογή σας.

478

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.