THE PARAMEDIC: “Smoke & Mirrors”

Νέα metalcorίλα σκάει από Αμερική (που αλλού;) που ακολουθεί τα βήματα συγκροτημάτων τύπου Asking Alexandria, Enter Shikari, Downfall, Attack Attack κτλ…

Post hardcore δηλαδή (ή και electronicore εάν προτιμάτε), που εκ πρώτης όψεως δε γεμίζει το μάτι, αλλά εν τέλει κερδίζει τις εντυπώσεις. Κύριο ατού η πολύ καλή χροιά του τραγουδιστή Mike Luciano, σε ότι αφορά τα “καθαρά” (τα “σχισμένα” είναι όπως ακριβώς τα περιμένετε πάντως), ενώ πολύ καλή εντύπωση μου έκανε και η παραγωγή.

Το “Smoke & Mirrors” ξεκινάει πολύ δυναμικά, με τo “Xenophobia”, το οποίο αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα του τι πρεσβεύουν μουσικά οι The Paramedic. Το “We Left our Souls in New Jersey” δε με ενθουσίασε, αλλά τα “Clarissa Didn’t Explain This”, “Sol, the Conspirator”, “Eddie Would Be Proud” και “Back to the Start” με αντάμειψαν. Το “When We Fight” όμως που ακολουθεί φέρει ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς πρόκειται για ένα R&B κομμάτι (το μουσικό alter ego του Luciano). Η ένταση δυναμώνει πάλι με το “All For You”, αν και σα σύνθεση είναι κατώτερη από τις προηγούμενες, και οδηγεί στο εξίσου μέτριο “With Enemies Like You, Who Needs Friends”. Το album κλείνει με το αρκετά συμπαθητικό “Unstoppable”, προσπερνώντας την κοιλιά που είχε γίνει.

Εν ολίγοις, για τους fan του είδους, μια (πάρα) πολύ καλή επιλογή! Για τους trueίλες, τους 80ίλες και τους φέροντες παρωπίδες, τα έχουμε ξαναπεί… κάνουν τζίζ τα μπλιμπλίκια!

472

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.