THE SCRIPT: “#3”

Μπορεί να αφήσατε τους Script στο “Science & Faith”, μπορεί και να μην έχετε ασχοληθεί ποτέ. Και στις δύο περιπτώσεις το “#3” είναι ένα εντελώς διαφορετικό βήμα για τους alternative The Script.

Όπως φάνηκε κι από το single “Hall of Fame”, το συγκρότημα έδειξε να κλείνει προς το uplifting R&B περισσότερο από τις alternative pop μπαλάντες. Το pop παραμένει, η συναισθηματική πλευρά του συγκροτήματος πρωταγωνιστεί – σήματα κατατεθέν κομμάτια όπως “Six Degrees of Separation” που μιλά για τον χωρισμό του frontman Danny ή “If You Could See Me Now” που αποτελεί φόρο τιμής στους νεκρούς γονείς του κιθαρίστα Mark – και ο Danny O’Donoghue εξισορρόπησε τα γνωστά μελωδικά φωνητικά του με τα Αμερικανικού rap στυλ.

Στο “#3” υπάρχουν πανέμορφα radio friendly hits με το top3 να αποτελείται από τα “Six Degrees of Separation”, “Glowing” και “Broken Arrow”. Όπως συμπερασματικά βγαίνει από τα παραπάνω, και αυτά τα κομμάτια δεν έχουν καμία μουσική σύνδεση με τους δύο προηγούμενους δίσκους των Ιρλανδών. Η στιχουργία ολόκληρου του δίσκου είναι βασισμένη σε θέματα που προκαλούν ένταση και διάφορα άλλα συναισθήματα στα μέλη της μπάντας, φέρουν αξιοπερίεργη φόρτιση και μάλλον ευθύνονται για την R&B φύση του “#3”. Μουσικά υπάρχει η σύγχρονη pop μουσική που μονοπωλεί το ενδιαφέρον του MTV κοινού ανά τακτά χρονικά διαστήματα (όταν δεν ξεπετάγεται κάποια Lana Del Rey).

Το νέο πρόσωπο των Script, εάν αυτό παραμείνει, είναι τουλάχιστον εξίσου ποιοτικό με την original μορφή που πρωτοπαρουσίασαν στο ευρύ κοινό που γρήγορα τους υποδέχτηκε. Το “#3” είναι ένας αμφιλεγόμενος δίσκος αφού εξ’ αιτίας των παραπάνω θα δεχτεί ταυτόχρονα θετικά και (πολύ) αρνητικά σχόλια. Κρίμα, μιας και πρόκειται για έναν πάρα πολύ δυνατό δίσκο.

831