NINE COVENS: “On the Dawning of Light”

Δεύτερο album για τους βρετανούς blacksters Nine Covens και συνάμα καλύτερο του περσινού ντεμπούτου τους.

Προσπαθώντας να ξεπεράσουν τη μετριότητα του “On the Coming of Darkness” λοιπόν, κυκλοφορούν το “On the Dawning of Light”, κάνοντας μερικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά η αλήθεια είναι πως σα σχήμα, θα δυσκολευτεί να κάνει την οποιαδήποτε επιτυχία στο χώρο.

Το παίξιμό τους είναι αρκετά τεχνικό και οι ιδέες του δεν είναι άσχημες μεν, αλλά σίγουρα δεν είναι πρωτότυπες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν στιγμές που τις έχεις ακούσει ξανά και ξανά στο ιδίωμα. Ε, και κακά τα ψέματα, μπορείς να βρεις μιλιούνια τέτοια συγκροτήματα στο χώρο, οπότε οφείλεις να έχεις και κάτι παραπάνω να δώσεις στον ακροατή, έτσι;

Σε καμία περίπτωση δε θα χαρακτήριζα κακό το “On the Dawning of Light”, μιας και δείχνει πως το group έχει τη διάθεση να προσπαθήσει για κάτι καλύτερο, αλλά από την άλλη δεν είμαι σίγουρος το κατά πόσο είναι χρήσιμο σε μια δισκοθήκη… 

Εν ολίγοις, αυτό που περιμένεις από μια μπάντα σαν τους Nine Covens, αυτό θα λάβεις… Ατόφιο black metal, ατμοσφαιρικό καφριλίκι και μπλαστίδια μέχρι θανάτου. Άμα δε σε πειράζει το ότι μεγάλο μέρος των 45 περίπου λεπτών που διαρκεί το album, το έχεις ξανακούσει, τότε είσαι οκ!

448

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.