ELYSION: “Killing My Dreams” EP

Πάνε τρία χρόνια σχεδόν κι ακόμα δεν έχουμε δει τον περίφημο δεύτερο δίσκο των Elysion, ακόμα κι αν είχαμε ένα σχετικό tease τον περασμένο Ιούνη στο live τους, κι έτσι τους βάζουμε ξανά στο στερεοφωνικό μας χάρη στο “Killing My Dreams” EP.

Κανένα από τα κομμάτια δεν αποτελεί καινούργια σύνθεση. Έξι λοιπόν κομμάτια από το ντεμπούτο “Silent Scr3am” εμφανίζονται ξανά σε ακουστικές, live ή demo εκτελέσεις. Το γεγονός αυτό το κάνει επιθυμητό για την πλειοψηφία των οπαδών τους και ευτυχώς ανταποδίδει τον κόπο, μιας και το κύριο χαρτί των Elysion, η φωνή τους, είναι μεγάλος άσσος.

Ξεκινάμε με το ομότιτλο κομμάτι του EP, το μοναδικό που περιέχεται και στην original μορφή του. Είναι σίγουρα μέσα στο top5 των κομματιών του πρώτου album του συγκροτήματος και η ακουστική απόδοση του που ακολουθεί είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα. Το EP συνεχίζει με μια ακόμη ακουστική έκδοση, αυτή του κομματιού “Don’t Say a Word”, μια απ’ τις δύο πολύ όμορφες μπαλάντες του LP που συνεχίζει να ακούγεται συναισθηματικότατο. Έπειτα, η demo μορφή του “Never Forever” αποκαλύπτει πως οι ουσιαστικές αλλαγές που υπέστη το τραγούδι αφορούσαν τις κιθάρες παρά τα φωνητικά. Σειρά έχουν οι live εκτελέσεις των κομματιών “Dreamer”, “Killing My Dreams”, “Walk Away” και “The Rules” όπου αναμενόμενα φαίνεται η άριστη απόδοση του συγκροτήματος στις ζωντανές εμφανίσεις του.

Η επιμέλεια του “Killing My Dreams” EP του άφησε ικανοποιητικότατη παραγωγή με άκρως ικανοποιητικό ήχο, ακόμα και στο demo ή τις live ηχογραφήσεις. Οι Elysion ακούγονται για άλλη μια φορά πολύ καλοί. Από την άλλη, είναι λίγο άστοχο να κυκλοφορείς τρία χρόνια μετά ένα EP με γνωστά κομμάτια αντί νέου δίσκου για τον οποίο μιλάς σχεδόν ένα χρόνο.

563