MY SLEEPING KARMA: “Soma”

Οι My Sleeping Karma δεν είναι καθόλου άγνωστοι στο εγχώριο κοινό, και έχουν αποδειχθεί  αγαπημένη μπάντα με ήδη δυο πολύ καλές εμφανίσεις στην Ελλάδα στο ενεργητικό τους. Βέβαια, έχουμε μια τάση προς το Post όποιας μορφής όπως και να το κάνουμε, αλλά άμα είναι κάτι καλό γιατί να το αγνοήσεις;

Στην τέταρτη επίσημη κυκλοφορία τους, με τίτλο “Soma”, οι My Sleeping Karma δεν απογοητεύουν για άλλη μια φορά τους οπαδούς τους. Από πολλές απόψεις θα συναντήσεις μια μπάντα η οποία δίνει μεγάλη προσοχή από καλλιτεχνικής πλευράς στο έργο της, είτε μουσικά, είτε συνθετικά, είτε αισθητικά! Για όσους δεν τους γνωρίζουν, αλλά γουστάρουν μπάντες σαν τους Red Sparowes επενδύστε άφοβα, δεν θα μείνετε δυσαρεστημένοι.

Οι συνθέσεις είναι μετρημένες, με τα όργανα να παίζουν τον ρόλο τους όταν και όποτε πρέπει και έχει ανάγκη το κομμάτι να τα χρησιμοποιήσει, δημιουργώντας ηχοτόπια που περνάνε από την ήρεμη δύναμη γλυκών μελωδιών σε ψυχεδελικά ξεσπάσματα, προσφέροντας “χαλί” για το ένα ή άλλο egotrip, με ή χωρίς παρέα! Οι συνθέσεις στέκονται μεμονωμένες άνετα, είναι όμως μέρος μιας ολοκληρωμένης συνταγής για το “Soma”, το μεθυστικό ποτό των θεών. Δεν είναι τυχαίο ότι τα κομμάτια έχουν τίτλους από φυτά που κατά την ινδουιστική γραφή απαρτίζουν τα συστατικά του ποτού αυτού, που μεθάει θεούς και τους κάνει να σπάνε πλάκα με τους θνητούς που κοιτάνε ψηλά τους θεούς και αναρωτιούνται τί ταλαιπωρία τους περιμένει πάλι… Ντάξει ξέφυγα!

Πολύ δυνατή δουλειά έχει γίνει επίσης από πλευράς artwork με την εξωφυλλάρα του Sebastian Jerke (σχεδιαστή συγκροτημάτων όπως Ahab, Long Distance Calling, God Is An Astronaut, Sabiendas, μεταξύ πολλών άλλων), που έρχεται να ολοκληρώσει και αισθητικά αυτήν την πολύ όμορφη δημιουργία των My Sleeping Karma. Μια γύρα “Soma” για όλους και Namaste!

533