ΤΗΕ CHARIOT: “One Wing”

Δυσκολεύτηκα να σηκωθώ από το χώμα, πάνω στο οποίο με πέταξε το ωστικό κύμα της πυρηνικής βόμβας με το όνομα ΤΗΕ CHARIOT!

Χρειαζόμουν ένα τέτοιο σοκ για ξυπνήσουν όλες μου οι αισθήσεις και να νιώσω πάλι ότι όταν ακούω συνέχεια μουσική κάποια στιγμή κάτι τρομερό θα συναντήσει τα τύμπανα μου και θα ανταμείψει την ιώβεια υπομονή μου.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε από τον vocalist, Josh Scogin, όταν εκείνος έφυγε από τους Norma Jean, και το “One Wing” είναι η πέμπτη τους δισκογραφική προσπάθεια και μάλλον αυτή που θα μείνει σκαλισμένη στα αυλάκια των εγκεφάλων μας.

Παντρειά μεταξύ Converge, Shai Hulud και λίγο από Deftones, αποτελούν ένα αριστούργημα στο οποίο θα ήθελε και ο Mike Patton να συμμετάσχει.

Συμβαίνουν τόσα πολλά πράγματα μέσα στα 31 λεπτά του δίσκου, που είσαι διαρκώς σε εγρήγορση. Mathcore με μεγάλη όρεξη και μικρές διάρκειες (πόσο μου αρέσει αυτό), όσο ακριβώς χρειάζεσαι για να πάθεις το ηλεκτροσόκ!

Ξεκινάει με το χώσιμο ονόματι “Forget”, όμως δεν νομίζω ότι θα ξεχάσω ποτέ ότι το άκουσα ακόμα και αν κολυμπήσω για μήνες σε καθαρό ουίσκι. “Not” στα ίδια σχιζοειδή μονοπάτια με το προηγούμενο, μέχρι που στο τρίτο τραγούδι μια γλυκιά γυναικεία φωνή κάνει την εισαγωγή, τραγουδώντας κάποιον ύμνο (“Your”), στο “First”, που μου φέρνει τους Σουηδούς Redused στο νου και ξάφνου γυρνάει σε “διασκευή” κάποιου western soundtrack του Ennio Morricone.

Το “Love” βγάζει τόση αγανάκτηση, που συμπάσχουμε όλοι με τον Josh, αφού αντιληφθούμε ότι οι τίτλοι των 5 πρώτων τραγουδιών λειτουργούν ως ακροστιχίδα. “Forget Not Your First Love”!

To “Speak” είναι μια συνοδεία με πιάνο για τον Scogin να βγάλει τα συκώτια του στην ουρά του και να δώσει σήμα για το ξέσπασμα στο “In”. Ωπ, πάλι σε ακροστιχίδα βαδίζουμε! Επιβεβαίωση με το επόμενο “Tongues” που ανεβοκατεβάζει τους ρυθμούς και δίνει πάλι χώρο στο πιάνο να δράσει. Το “AND” δίνει την εντύπωση ότι ξεκινάει παιχνιδιάρικα με κάτι ήχους που θυμίζουν Χαβάη, αλλά γρήγορα γυρνάει στα γνωστά metalcore μέρη. Στο τέλος, ανατριχιάζει το σύμπαν, αφού η μουσική λειτουργεί ως χαλί, στο τελικό λόγο του Sir Charlie Chaplin, στην ταινία “Ο Τελευταίος Δικτάτορας”. Το όνομα του κομματιού “Cheek”!

31 λεπτά μουσική παράνοιας και ιδιοφυΐας και δεσμεύομαι από τώρα, την είσοδο του στη λίστα μου για τα 20 καλύτερα της χρονιάς!

512

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.