Kινηματογραφική ταινία αφιερωμένη στο CBGB

Kινηματογραφική ταινία αφιερωμένη στον διασημότερο συναυλιακό χώρο της Νέας Υόρκης, θα βγει στις αίθουσες την ερχόμενη χρονιά όπου θα είναι ουσιαστικά ένα είδος ντοκιμαντέρ για το το CBGB, που άνοιξε πριν 40 χρόνια και έκλεισε το 2006 μένοντας στην ιστορία ως ο χώρος που γεννήθηκε το αμερικάνικο punk και New Wave.

Στο CBGB έκαναν τα αρχικά τους βήματα μερικά από τα διασημότερα συγκροτήματα  όπως οι Ramones, η Blondie, ο Iggy Pop, η Patti Smith, οι Talking Heads και οι Television.

Το σενάριο της ταινίας υπογράφει η Τζόντι Σέιβιν και σκηνοθετεί ο Ράνταλ Μάρσαλ και για το σκηνικό χρησιμοποιούνται αυθεντικά τμήματα του CBGB που είχαν φυλαχτεί, όπως η μπάρα του μπαρ, ο τηλεφωνικός θάλαμος, ακόμη και τα γκράφιτι από τις τουαλέτες, ενώ οι ηθοποιοί που επιλέχθηκαν είναι ο Άλαν Ρίκμαν που παίζει το δημιουργό του κλαμπ Χίλι Κρίσταλ, ο Τζάρετ Κάρτερ τον David Byrne, η Μαλίν Άκερμαν την Debbie Harry και ο Τέιλορ Χόκινς από τους Foo Fighters τον Iggy Pop.

Στη ταινία θα ακούγονται περίπου 40 κλασσικά τραγούδια εκείνης της εποχής  και ο προϋπολογισμός της ταινίας φτάνει τα 10 εκατομμύρια δολάρια.

147