PASTORE: “The End of Our Flames”

Pastore, από το όνομα του mainman Mario Pastore, μπάντα στα χνάρια των Judas Priest, Iced Earth μέχρι και Iron Maiden. Κλασσικό και συντηρητικό heavy metal σ’ αυτό το δεύτερο LP της τετραμελούς μπάντας, “The End of our Flames”.

Μια προσεγμένα επαγγελματική δουλειά έγινε και αυτή τη φορά από την ομάδα του Mario Pastore. Ο ήχος του album είναι σχεδόν άριστος και ταυτόχρονα οικείος. Αυτό οφείλεται στη συνεργασία της μπάντας με τον Thomas Johansson, γνωστό από τις δουλειές του με τους Scar Symmetry και Miseration.

Πέρα των… τυπικών στοιχείων, το “The End of our Flames” φαντάζει κι αυτό, όπως δεκάδες άλλα εγχειρήματα, σαν μια σταγόνα στον Ωκεανό αφού πατά πάνω σε ήδη δοξασμένα μέρη χωρίς να κάνει κάτι παραπάνω από το να τα υπενθυμίσει. Υπάρχουν οι καλές κιθάρες, οι heavy συνθέσεις που ανταποδίδουν άξια τη “χάρη” σε όσους αποτελούν επιρροή των Pastore, τα καθαρότατα και δυναμικά φωνητικά και οι γνώριμοι γρήγοροι ρυθμοί που χαρακτηρίζουν το ιδίωμα. Δεν υπάρχει όμως κάτι νέο, όχι τουλάχιστον αρκετό ώστε να δικαιολογήσει τη κυκλοφορία αυτή στη λίστα με τα σημαντικά heavy albums.

Όλα τα κομμάτια του δεύτερου Pastore δίσκου θα θυμίσουν σε πολλούς κομμάτια περισσότερο γνωστά και ίσως ήδη καθιερωμένα ως all time classics. Η κάθε σύνθεση περιέχει μια μεμονωμένη καλή ιδέα που αναπαράγεται καθ’ όλη τη διάρκεια της βεβιασμένα. Τα jams του συγκροτήματος, όποτε αυτά συμβαίνουν, δείχνουν αμήχανα και χωρίς διάθεση. Εν τέλει, η διάρκεια του “The End of Our Flames” (σχεδόν μια ώρα) κουράζει κι αφήνει αρκετό υλικό απ’ έξω. Τελικά λίγοι θα βρουν χώρο γι’ αυτούς εδώ.

427