ΕLUVEITIE: “The Early Years”

Μέσα σε δέκα χρόνια η παρέα του Chrigel Glanzmann, με το όνομα Eluveitie, έβαλε εαυτούς στις πρώτες θέσεις του λεγόμενου Folk metal και τους οπαδούς να ψελλίζουν το όνομα τους, αν ρωτηθούν για το ιδίωμα.

Ήταν 2002 όταν ο Chrigel και οι τότε συνεργάτες τους, ηχογράφησαν και κυκλοφόρησαν το 2003 το “Ven” EP σε περιορισμένο αριθμό, που έγινε ανάρπαστο και θεωρείται πλέον σπάνιο. Βλέποντας την απήχηση που είχε η μουσική τους στον κόσμο, ο ηγέτης τους αποφάσισε να κάνει τη μπάντα full time και το 2005 ήρθε στη ζωή το ντεμπούτο τους full Length, “Spirit”.

Δέκα χρόνια μετά το σχηματισμό τους και εορτάζοντας την συμπλήρωση της πρώτης δεκαετίας δημιουργίας, οι Eluveitie ηχογραφούν από την αρχή το “Ven” EP, με τη νέα σύνθεση και χωρίς να χαλάσουν το κλίμα που τότε θέλησαν να υπάρχει.

Έτσι, η κυκλοφορία “The Early Years”, περιέχει το ξανά ηχογραφημένο “Ven” και το ντεμπούτο “Spirit” σε remastered έκδοση.

Τώρα, για όσους δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, να παρουσιάσουμε εν τάχει τους Eluveitie. Εξ Ελβετίας ορμώμενοι, το σχήμα συνδυάζει τη Death metal σχολή του Göteborg με παραδοσιακά κέλτικα όργανα, πίπιζες, ακορντεόν, μποντράν, χέρντυ-γκέρντυ και άλλα, δημιουργώντας έναν ήχο μοναδικό και ξεσηκωτικό. Σαφώς μιλάμε για επανακυκλοφορία, αφού όλα τα κομμάτια έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν, αλλά το γεγονός ότι κάποια είναι σε νέα εκτέλεση, κάνει το “The Early Years” πιο ελκυστικό.

Αν ενδιαφέρεστε για μουσικές με παραδοσιακά λαϊκά στοιχεία (παραδοσιακά για την κεντρική και δυτική Ευρώπη), και είστε οπαδοί συγκροτημάτων, όπως οι Korpiklaani και οι In Extremo, είναι πιστεύω ευκαιρία να βάλετε στη ζωή σας και τους Ελβετούς, με μια κυκλοφορία που περιλαμβάνει τις δυο πρώτες τους ηχογραφήσεις. Αν πάλι είστε οπαδοί τους ήδη και δεν έχετε το “Ven” EP, ορίστε ευκαιρία και για εσάς.

Φοράμε τα κιλτ μας και χοροπηδούμε χαρούμενοι, λέμε!

459

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.