EVERSHINE: “Renewal”

Δέκα χρόνια περίπου έκαναν οι εξ Ιταλίας Evershine για να ηχογραφήσουν full length… Θα περίμενε λοιπόν κανείς, με τόσο διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την ίδρυσή τους, να έχουν κατασταλάξει στο ύφος τους.

Από τη μία φλερτάρουν με το μελωδικό power, από την άλλη έχουν έντονα AOR στοιχεία, ενώ συνάμα υπάρχουν περιπτώσεις που μου δίνουν την εντύπωση πως άπαξ και δεν υπήρχαν κιθάρες, θα μιλούσαμε για κάποιο boyband που παίζει pop…

Για να κάνω λοιπόν πιο εύκολη τη δουλειά μου, τους βαφτίζω “power pop” να τελειώνουμε!

Πρώτο χαρακτηριστικό των Evershine είναι η, σχεδόν εκνευριστική ανά στιγμές, ομοιότητα των φωνητικών με Sonata Arctica. Δεύτερο, αποτελούν οι μελωδικές γραμμές που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλο το “Renewal” και στην ουσία αυτό είναι το μόνο συστατικό που σώνει το album από τον όλεθρο.

Οι προσπάθειες να ακουστούν “heavy” είναι πραγματικά αστείες και γενικά απορώ γιατί δεν επέλεξαν απευθείας κάποια άλλη μουσική οδό, πιο ελαφριά. Αν η καρδιά σου ανήκει στο AOR βρε αδερφέ, γιατί το κρύβεις; Παίξε ανάλογα να τελειώνουμε και μην το τραβάς από τα μαλλιά!

Ok, υπάρχουν κάποιες συμπαθέστατες στιγμές, όπως τα “Angel Killer”, “Run” και “Where Heroes Lie” ενώ το κομμάτι “Evershine” κάλλιστα αν πήγαινε στη Eurovision θα ήταν μέσα στην πρώτη πεντάδα, αλλά προσωπικά δε με πείθει το “Renewal” γενικά. Προτείνεται προς ακρόαση στους απανταχού AORάδες που τη “βρίσκουν” με wannabe power σχήματα.



489

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.