ECLIPSE: “Bleed & Scream”

Πομπώδες, δυνατό, ατίθασο, πιασάρικο, με τσαμπουκά και μια παραγωγή κρυστάλλινη που θυμίζει μπάντες δεκαετίας των 80s, αρχές 90s. Το “Bleed & Scream” ήρθε για να μας προσφέρει δυνατές συγκινήσεις και να καταλήξει μέσα στις καλύτερες κυκλοφορίες αυτής της χρονιάς!

Οι Σουηδοί Eclipse οι οποίοι μας είχαν κυριολεκτικά τρελάνει το 2008 με το φανταστικό “Are You Ready To Rock” και μας έκαναν να θυμηθούμε το headbanging, κυκλοφορούν  το νέο τους πόνημα και απ’ ότι καταλαβαίνετε από τις πρώτες γραμμές της κριτικής μου, με έχει ενθουσιάσει!

Υπάρχουν κάποιες μπάντες που πειραματίζονται και πραγματικά χάνουν την μπάλα και μαζί και την ταυτότητα τους. Δεν λέω πως είναι κακό κάποιο συγκρότημα να πειραματίζεται και να προσθέτει κάποια νέα είδη στην μουσική του, το αντίθετο μάλιστα! Αυτό δείχνει πρόοδο και προσπάθεια να εναρμονιστεί στην νέα εποχή. Οι Eclipse λοιπόν εδώ συνεχίζουν από εκεί που το άφησαν με το “Are You Ready To Rock”, έχοντας παραπάνω δύναμη και πάθος, χωρίς περιττά και μοντέρνα πράγματα, για να μας προσφέρουν ένα ακόμη μουσικό διαμάντι όπως είναι το “Bleed & Scream”. Και όταν έχεις στις τάξεις σου μουσικούς όπως ο Erik Martensson, ο οποίος έχει δώσει τα τραγούδια του σε καλλιτέχνες όπως οι Jimi Jamison, Giant και είναι υπεύθυνος για το super project των WET, τότε την επιτυχία την έχεις στο τσεπάκι σου!

Από τις πρώτες κιόλας νότες του φανταστικού “Wake Me Up” καταλαβαίνει κανείς το τι πρόκειται να ακολουθήσει! Μελωδικό heavy rock με καταπληκτική κιθαριστική δουλειά και ένα ρεφραίν που θέλεις να το ακούς συνέχεια. Στην συνέχεια, έχουμε το πρώτο single του άλμπουμ, το αρκετά εμπορικό και μελωδικότατο “Bleed & Scream”. Πανέξυπνες ενορχηστρώσεις σε ένα από τα κορυφαία τραγούδια του δίσκου! Ακολουθούν τα κιθαριστικά “Ain’t Dead Yet” και “Battlegrounds” για να έρθουμε στην πρώτη σχετικά ήρεμη στιγμή του δίσκου στο “Bitter Taste”. Ένα τραγούδι που θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται σε οποιοδήποτε άλμπουμ των νέων Whitesnake! To solo στο συγκεκριμένο τραγούδι είναι όλα τα λεφτά! Το “Falling Down” είναι ένα ακόμη Whitesnake-lke κομμάτι και το “S.O.S.” αποτελεί μια από τις πιο εμπορικές στιγμές της κυκλοφορίας με το πιασάρικο ρεφραίν του και την κολλητική του μελωδία. Το “Take Back The Fear” και το “Unspoken Heroes” είναι και τα δυο πολύ καλά κομμάτια για να συνεχίσει με το ποζεράδικο “About To Break”. Ο δίσκος τελειώνει όπως άρχισε με ακόμη ένα highlight! Το “After The End Of The World” είναι ίσως η κορυφαία στιγμή ενός πολύ μεγάλου άλμπουμ!

Τα λόγια είναι περιττά για τέτοιες κυκλοφορίες! Απλά υπέροχο και απαραίτητο για κάθε οπαδό της μελωδικής hard ‘n’ heavy σκηνής!

526