HELLDORADOS: “Helldorados”

“Οι Helldorados είναι μία μπάντα που τα έχει όλα, δυνατές μελωδίες, ογκώδη ήχο και γενικά έχουν τα φόντα να γίνουν το επόμενο μεγάλο όνομα στο χώρο του heavy rock!” (Henning Rümenapp/ Guano Apes), “πιασάρικες μελωδίες, φανταστικό rhythm section και πολύ Rock ‘n’ Roll, έχουν την δυνατότητα να ξεφύγουν από τη μάζα και να πάνε πολύ ψηλά!!” (Ralf Scheepers/ Primal Fear), “το άλμπουμ rockάρει! Είναι πραγματικά απολαυστικό από το πρώτο τραγούδι μέχρι και το τελευταίο!” (Antonio Ieva / Brainstorm).

Αυτά είναι λίγα απο τα πολλά κολακευτικά σχόλια που έχει λάβει το ντεμπούτο των Γερμανών Helldorados από κάποιους από τους κορυφαίους μουσικούς της Ευρωπαϊκής heavy rock σκηνής!
 
Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω, συν αρκετά άλλα, ήμουν πολύ περίεργος ξεκινώντας να γράφω αυτή την δισκοκριτική. Το άλμπουμ ξεκινάει κάπως νοχελικά με το intro “In The Beginning” και εκεί που αρχίζω να παραξενεύομαι μπαίνει το πρώτο τραγούδι, “Never Gonna Stop”. Δυνατό hard rock,με 80s διάθεση, αλλά αυτό που με ενοχλεί λίγο είναι τα φωνητικά τα οποία δεν έχουν αρκετό τσαμπουκά!

Στα επόμενα δύο, “Go To Hell” και “You Live, You Learn You Die” έχουμε το ίδιο πάνω κάτω μοτίβο το οποίο σημαίνει αλύπητο heavy riffing, παλιομοδίτικος ρυθμός και ένα τραγουδιστή να συνεχίζει να μην με ικανοποιεί! Το “Changes” αποτελεί την πρώτη ήρεμη στιγμή του δίσκου και ομολογώ και την πρώτη “μεγάλη” στιγμή του! Καλοπαιγμένο mid-tempo με ωραία μελωδία και πολύ καλές φωνητικές ερμηνείες! Ξανανεβάζουμε ρυθμούς στα επόμενα χωρίς πάλι να μας προσφέρουν κάτι το συγκλονιστικό για να φτάσουμε στο πολύ μελωδικό “Gone” που αποτελεί και το κορυφαίο τραγούδι του άλμπουμ, κατά την ταπεινή μου γνώμη.
 
Κλείνοντας την κριτική μου, πρέπει να πω πως οι Helldorados με απογοήτευσαν… Αυτή βέβαια είναι η προσωπική μου γνώμη και θα πρέπει να ακούσετε το άλμπουμ για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Τα κιθαριστικά μέρη μου άρεσαν αρκετά καθώς επίσης και οι πιο “ήσυχες” στιγμές της συγκεκριμένης κυκλοφορίας με άγγιξαν, αυτό όμως που πρόσεξα είναι πως τους λείπει ο τσαμπουκάς και περισσότερος όγκος στον ήχο τους. Θα περιμένω το επόμενο τους βήμα για να βγάλω τα συμπεράσματα μου.


415