EKTOMORF: “Black Flag”

Είναι σχήμα από το 1994. Δισκογραφεί από το 2000. Το “Black Flag” είναι η ένατη δουλειά του. Το γκρουπ ονομάζεται Ektomorf και ο ιθύνων νους του εξ Ουγγαρίας μουσικού σχήματος, Zoltan Farkas.

Στο παρελθόν έχουν κατηγορηθεί ότι ξεπατικώνουν ακριβώς το μουσικό “πίνακα” του ζωγράφου, Max Cavalera, που ονομάζεται Soulfly. Και εγώ, σήμερα, θα το ξανακάνω. Αφού οι άνθρωποι αυτό κάνουν πάλι. Θα περίμενε κανείς ότι μετά από τόσα χρόνια αυτός ο τύπος, που φαίνεται να το κατέχει το άθλημα (κατά τα άλλα), θα έβρισκε έναν δικό του τρόπο να μας δείξει ότι δεν είναι τυχαίος. Αλλά αποφασίζει πάλι, να πάρει την πεπατημένη οδό που τόσα χρόνια τον βουτάει μέσα στη συκοφαντία και την κακόβουλη κριτική.

Η μουσική δεν είναι άσχημη ακριβώς, αλλά προσπαθεί να γίνει εμπορική δημιουργώντας εύκολα ρεφρέν, με ρυθμούς που θα κάνουν μερικά μαρσιποφόρα να χοροπηδήσουν, με διπλή μπότα στα τύμπανα αρκετές φορές. Φωνητικά που όταν γίνονται καθαρά, είναι να γελάς και με μία απαράδεκτη διασκευή του “The Pretender” των Foo Fighters.

Νομίζω πως δεν χρειάζεται να καταναλώσω περισσότερη φαιά ουσία για να περιγράψω. Οπότε, ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ! Θέλω απλά να ξεχάσω τι άκουσα!

441

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.