KONTINUUM: “Earth Blood Magic”

Αποφάσισα να αρχίσω να γράφω για αυτό νύχτα, με τη ζέστη να έχει καταλαγιάσει και νομίζω πως η απόφαση μου ήταν σωστή. Για αυτές τις ώρες γράφονται αυτές οι μουσικές! Με τα τριζόνια στο φόντο και τα αστέρια στον σκοτεινό ουρανό.

Οι Kontinuum είναι Ισλανδικής καταγωγής και τους έφεραν σε μας οι αναθυμιάσεις του ηφαιστείου το 2010, όταν ο Birgir Thorgeirsson, των Potentiam, αποφάσισε να κάνει κάτι καινούργιο. Ένα χρόνο αργότερα, άρχισε να στέλνει ηχογραφημένο υλικό σε διάφορες εταιρίες και πρόσφατα υπέγραψε, έχοντας καταλήξει και σε full line-up, με την Candlelight Records. Η μπάντα, πλέον, πλέον απαρτίζεται από τρία μέλη (νυν και πρώην) των Potentiam (Birgir Thorgeirsson -κιθάρα και φωνητικα, Kristjan Heidarsson -τύμπανα, Engilbert Hauksson-μπάσο) και τον Ingi Thor Palsson (κιθάρα, ex-I Adapt).

Αποπνέει μία έντονη δροσιά post-metal με ατμόσφαιρα σκανδιναβικού χαρακτήρα, που με κάνει να θέλω να φέρω ξανά στο προσκήνιο τους In The Woods. Άλλες στιγμές ο ερωτισμός που βγαίνει από αυτή την κυκλοφορία, μου θυμίζει πόσο πολύ αγαπώ το “A Deeper kind of slumber” των Tiamat και η καταχνιά στις κιθάρες με κάνει να σκέφτομαι μία από τις μεγάλες μου αγάπες. Τους Katatonia!

57 λεπτά χορταστικής μουσικής με τραγούδια ψιλομεγάλα σε διάρκεια και στίχους άλλοτε αγγλικούς, άλλοτε ισλανδικούς. Καλωσορίζω λοιπόν, στην παρέα μας τους Kontinuum και εύχομαι ολόψυχα να μείνουν για καιρό μαζί μας, διότι βλέπω σε αυτούς κάτι όμορφο, που κτυπάει συγκεκριμένες χορδές της ανθρώπινης ψυχής, όπως έχουν κάνει και άλλοι συμπατριώτες τους όπως οι Solstafir και οι Sigur Ros! Δε θα σταθώ σε κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι γιατί θεωρώ το άλμπουμ αυτό καλό συνολικά και εύηχο. Δοκιμάστε άφοβα!

487

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.