98- Wings of Summer

Έγιναν και τα καθιερωμένα festival, άρα ήρθε όντως το καλοκαίρι!

Η μεγάλη έκπληξη για εμένα ήταν η επιτυχία του Ejekt, ή για να το θέσω πιο σωστά, η απήχηση που είχαν οι Kasabian! Πολύ καλή μπάντα, δε λέω, αλλά δεν περίμενα πως θα μαζέψουν κόσμο.

Για τους James επιτρέψτε μου να μην πω τίποτα…

Θα έρθουν και φέτος οι Flogging Molly! Σιγά σιγά λοιπόν η Didi φέρνει πίσω και άλλα ονόματα από το περσινό Rockwave! Déjà vu κύριοι, déjà vu!

Γιορτή για τα 20 χρόνια πορείας του γιορτάζει το Σεπτέμβριο ο Φοίβος και το γιορτάζει…

Τώρα το εάν γιορτάζει το πόσες ιδέες ξένων καλλιτεχνών (ελαφρώς παραποιημένες) του γέμισαν το πορτοφόλι, ή το ότι ακόμα δεν τον έχουν πάρει χαμπάρι οι fan του, είναι άλλο ζήτημα.

Και μιας και είμαστε στο θέμα, άκουσα τις προάλλες ένα ακόμη τραγούδι του Μουζουράκη (της γνωστής συνομοταξίας Μπαλαφομουζουράκηδων), το οποίο παρότι είναι “επηρεασμένο” από το “Guitar” των Cake, στα credits δεν αναφέρεται τίποτα!

Καλά βρε πουλάκι μου… Καμιά επιτυχία που να μην είναι αντιγραφή από αλλού, θα κάνεις, ή τσάμπα το στυλάκι;

Παρένθεση: είδα πριν αρκετές ημέρες μια πολιτική εκπομπή που για κάποιο λόγο ήταν καλεσμένος και ο Τσιάρτας (ελέω εθνικής ομάδας φαντάζομαι). Προσπαθώντας λοιπόν να εξηγήσει το κατά πόσο το ελληνικό κράτος είναι αφερέγγυο, δε λειτουργεί τίποτα κτλ κτλ, αναφέρθηκε στο πριμ που είχαν υποσχεθεί στον κάθε παίχτη και με παράπονο δήλωσε πως πήραν λιγότερα χρήματα από τα συμφωνηθέντα…

Το υπόλοιπο πάνελ, ήθελε να μάθει ποιο ήταν το αρχικό ποσό και ο Τσιάρτας το απέφευγε στην αρχή και μάλλον καλά έκανε, μιας και μετά από λίγη πίεση, αποκάλυψε πως ήταν να πάρει 1.000.000 ευρώ (!) και τελικά έλαβε “μόνο” 750.000 (!).

Και διερωτώμαι εγώ ο βλαξ… Πέρα από το ότι μας έκαναν υπερήφανους και μπλα μπλα μπλα, γιατί άξιζε τόσα πολλά λεφτά ο κάθε παίχτης; Δηλαδή επειδή έκαναν ουσιαστικά “καλή δουλειά”, πέραν των χρημάτων που ούτως ή άλλως παίρνουν, έπρεπε να χαριστεί και από ένα μύριο στον καθένα; Και μετά γκρινιάζουν οι πολιτικοί για το που πήγαν τα λεφτά, ενώ έχει τα μούτρα ο Τσιάρτας να βγαίνει και να έχει και άποψη για τη χώρα!

Α, ρε μάνα, α ρε πατέρα, τσάμπα με σπουδάζατε ρε…

Πίσω στα “δικά μας”, για να πω και δυο λόγια για το Rockwave.

Η πρώτη μέρα, παρότι είχε συμπαθητικό billing, δεν πήγε καλά. Μήπως να αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά η Didi να το κάνει διήμερο το festival, απλά με περισσότερα σχήματα;

Η metal μέρα ήταν δεδομένο πως θα κερδίσει και πάλι τις εντυπώσεις, αν και οι σχετικά μέτριες εμφανίσεις των περισσότερων σχημάτων, συν τα φάλτσα του Ozzy, δε συντέλεσαν θετικά.

Περίεργο επίσης το ότι ήταν ανοιχτή μόνο η μικρή σκηνή… Εκεί δηλαδή φτάσαμε; Από festival με δύο σκηνές και διθυράμβους για την πιο μεγάλη, στη χρήση μόνο μιας (και όχι της αναμενώμενης);

Ο Iggy ήταν δεδομένο πως θα μαζέψει κόσμο, οπότε τι να σχολιάσω… Και για την “εύκολη λύση” των Prodigy έχουμε ξαναπεί, οπότε τσάμπα καίει η λάμπα!

Ε, και επειδή δε γίνεται να αντισταθώ… Κυκλοφόρησε και το καινούριο album των Manowar, με κύριο χαρακτηριστικό την επανάληψη στους τίτλους και στις ιδέες. Και άντε, να δεχτώ πως έχει στερέψει η κούτρα τους από έμπνευση, αυτό το κακό να χρησιμοποιούν τις ίδιες εκφράσεις ξανά και ξανά είναι τραγικό!

Οκ βρε παίδες προφανώς γνωρίζετε μόλις 50 λέξεις όλες και όλες, αλλά δεν είναι κακό να το ψάξετε λίγο παραπάνω, έστω και σε αυτήν την ηλικία.



156

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1392 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.